Освітня програма
ОП_Готельно-ресторанне-господарство-та-туристичний-бізнес
Навчальний план
НП_Готельно-ресторанне-господарство-та-туристичний-бізнес_2021
Форма навчання
Денна, заочна
Курс навчання
набір 2022р. – 1 курс
набір 2021р. – 2 курс
набір 2020р. – 3 курс
набір 2019р. – 4 курс
Рівень вищої освіти
перший (бакалаврський)
Галузь знань
24 Сфера обслуговування
Спеціальність
241 Готельно-ресторанна справа
Кваліфікація
Бакалавр з готельно-ресторанної справи
Фокус ОП
Професійна лінія програми підготовки фахівців з готельно-ресторанної справи та туристичного бізнесу здійснюється за освітньою програмою «Готельно-ресторанне господарство та туристичний бізнес». Ключові слова: готельно-ресторанна справа, сфера гостинності, туристичний бізнес, курортна справа.
Можливості працевлаштування
Перелік первинних посад за національним класифікатором України за ДСТУ:
- керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення; керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління;
- менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро подорожей;
- менеджери (управителі) з організації діяльності туристичних агентств та бюро подорожей;
- менеджери (управителі) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства;
- менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення;
- менеджери (управителі) в готельному господарстві; менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства;
- менеджери (управителі) в ресторанах; менеджери (управителі) в кафе, барах, їдальнях;
- менеджери (управителі) на підприємствах, які готують та постачають готові страви;
- професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи; професіонали в галузі туризму;
- професіонали в галузі готельної та ресторанної справи; професіонали із готельної та ресторанної справи; професіонали в галузі санаторно-курортної справи; ресторатор;
- фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.);
- фахівець із готельної справи; фахівець із ресторанної справи; організатор туристичної і готельної діяльності; фахівець з готельного обслуговування;
- фахівець з туристичного обслуговування; фахівець із спеціалізованого обслуговування; фахівець із туристичної безпеки.
Наявність акредитації
Первинна акредитація у 2023р.
Гарант освітньої програми
Бритвєко А.С.
Обов’язкові освітні компоненти
Економіка сфери гостинності |
|
Економіка туризму |
|
Менеджмент готельно-ресторанного господарства |
|
Облік та статистика”. Модуль 1 |
|
Організація готельної справи”. Модуль 1. Проектування та дизайн закладів готельного господарства |
|
Організація ресторанної справи |
|
Основи наукових досліджень |
|
Ринок туристичних послуг |
|
Світове ресторанне господарство |
|
Світове готельне господарство |
|
Управління і планування готельно-ресторанної справи |
|
Ціноутворення |
|
Загальний обсяг обоі’язкових компонентів : 180 кредитів |
|
Архів силабусів
Інструкція з вибору освітніх компонентів
Вільний-вибір-освітніх-компонентів-здобувачами-вищої-освіти
Перелік вибіркових освітніх компонентів програми
Безпека в туризмі |
|
Вступ до гостинності |
|
Діловий етикет у сфері гостинності |
|
Діловодство в готельно-ресторанній справі |
|
Інжиніринг у сфері гостинності |
|
Курортна справа |
|
Маркетинг товарів та послуг |
|
Ринок туристичних послуг |
|
Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанній справі |
|
Загальний обсяг вибіркових компонентів : 60 кредитів |
|
Форми атестації
Атестація може здійснюватися у формі публічного захисту (демонстрації) кваліфікаційної роботи або атестаційного екзамену (екзаменів)
Програма кваліфікаційного екзамену
Програма-атестаційного-екзамену_241-Готельно-ресторанна-справа
Програма-комплексного-екзамену-з-туристичного-бізнесу_241-Готельно-ресторанна-справа
Рекомендації з виконання кваліфікаційної роботи