Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Центр неперервного професійного розвитку освітян

Ретроспектива подій в університеті щодо Нової української школи

22.08.2018

 

КОНФЕРЕНЦІЇ

Сучасний вчитель має розвиватись протягом життя, а влада - створити для цього умови, - заступник міністра Павло Хобзей на конференції в МДПУ

Сучасний педагог має постійно працювати над удосконаленням професійних навичок, бути допитливим та небайдужим до змін. Очевидно, що теперішнє покоління дітей житиме вже в іншому світі, і цей процес - невідворотній. Зі свого боку ми маємо забезпечити вчителів необхідними інструментами та знаннями. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей під час науково-практичної конференції, яка триватиме 14-16 червня 2018 року, на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

 

Міністерство високо оцінює ініціативи педагогічного університету з питань впровадження Концепції Нової української школи

14-16 червня 2018 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Особистісно-професійний розвиток учителя в умовах реалізації Концепції Нової української школи».

 

Для Нової української школи змінюються підходи до підготовки вчителів

У Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького триває триденна всеукраїнська науково-практична конференція «Особистісно-професійний розвиток вчителя в умовах реалізації концепції нової української школи». У заході взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Урядовець наголосив, що реформування системи освіти і реалізація концепції Нової української школи передбачають, у першу чергу, появу вчителів нової формації. Щоб виростити такі кадри, для педагогів уже організували десятиденний курс підвищення кваліфікації. Планується також дистанційне навчання.

 

Павло Хобзей прийняв участь у майстер-класі з техніки Ебру

В рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «ОСОБИСТІСНО-ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ВЧИТЕЛЯ В УМОВАХ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ» Хобзей Павло Кузьмович – заступник міністра освіти і науки України ознайомився з локацію «Сучасні інноваційні технології в освітньому процесі Нової української школи», представленою Психологічним центром Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

 

На майстер-класі «Сучасні інноваційні технології в роботі психолога Нової української школи» учасники спробувати себе в техніці «Sand-Art»

В рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «ОСОБИСТІСНО-ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ВЧИТЕЛЯ В УМОВАХ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ» на майстер-класі «Сучасні інноваційні технології в роботі психолога Нової української школи» учасники мали змогу спробувати себе в техніці «Sand-Art» та ознайомитися з авторською технікою об’ємної пісочної мандали «Грані власного Я».

Малювання піском «Sand-Art» – це унікальний напрямок арт-терапії, що об’єднує в захоплюючі дії, корисні заняття для людей. Мистецтво пісочної анімації прекрасне тим, що тут немає переможців і переможених, солістів, оскільки у процесі творчості особистість розкривається, пізнає себе та оточуючий світ, що допомагає стати їй більш відкритою та комунікабельною. Метод «Sand-Art» успішно застосовується фахівцями в освітніх і розвиваючих цілях: навчання основам читання, письма та малювання, розвиток пізнавальних процесів, розширення кругозору і загальної поінформованості, розвиток дрібної моторики і координації рухів, розвиток уяви і творчих здібностей.

 

Тренінг «Виготовлення тимчасових мікропрепаратів»

В рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, яка відбулася в МДПУ імені Богдана Хмельницького (14-16 червня 2018 р.) та методичної майстерні педагога нової української школи, на кафедрі ботаніки і садово-паркового господарства відбувся тренінг «Виготовлення тимчасових мікропрепаратів» (тренери – доцент Пюрко О.Є. та викладач-стажист Арабаджи-Тіпенко Л.І.).

Разом із викладачами нашого університету на тренінгу працювали 12 вчителів біології міста Мелітополя та Мелітопольського району, де вдосконалювали свої професійні знання та вміння, що допоможуть сформувати дослідницькі компетентності у школярів, розвинуть інтерес і зацікавленість у учнів до предмету «Біологія» й підштовхнуть до нової дослідницької діяльності.

 

Досліди себе! Майстер-клас «Сучасні інноваційні технології в роботі психолога»

Під час майстер-класу «Сучасні інноваційні технології в роботі психолога» в межах Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «ОСОБИСТІСНО-ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ВЧИТЕЛЯ В УМОВАХ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ» відвідувачі мали змогу ознайомитися з сучасними методами діагностики та психокорекції, використовуючи природні матеріали та метафоричні асоціативні карти.

Учасники із задоволенням «копалися» в камінцях, природніх матеріалах, знаходили «найкрасивіший», «чарівний» , а також ненав’язливо досліджували себе, використовуючи можливості для більшої свободи самовираження і самореалізації , затвердження і пізнання свого «Я».

 

Молоді вчені університету створювали інструкцію користувача Нової української школи

15 червня 2018 р. у рамках роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Особистісно-професійний розвиток учителя в умовах реалізації Концепції Нової української школи» (м. Мелітополь) за ініціативи голови ради молодих вчених університету – канд. псих. наук, доц. Прокоф’євої О.О. та голови Наукового товариства студентів, аспірантів та докторантів – канд. пед. наук Чорної В.В. відбувся тренінг-соціодрама «Сучасна школа: інструкція користувача». Метою заходу було визначено особистісно-професійний розвиток майбутнього вчителя в період навчання в закладі вищої педагогічної освіти, формування здатності до діалогічного спілкування між суб’єктами сучасного освітнього процесу. Необхідно підкреслити і різноманітність методів, що були запропоновані тренерами – інтерактивна бесіда, тренінг, соціометрія, соціодрама.

 

В МДПУ проведено тренінг «Підготовка вчителів закладів загальної середньої освіти до впровадження медіаграмотності в Новій українській школі»

14 червня 2018 р. під час проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Особистісно-професійний розвиток вчителя в умовах реалізації концепції Нової української школи» доцентом кафедри педагогіки і педагогічної майстерності проведено тренінг з медіаграмотності для вчителів закладів загальної середньої освіти м. Мелітополя.

Мета тренінгу – розвиток у вчителів компетентності медіаграмотності та надання методичного інструментарію для реалізації завдань впровадження основ медіаграмотності в освітній простір Нової української школи.

 

 



 

СЕМІНАРИ

Методична майстерня педагога нової української школи як нова форма науково-практичного діалогу вчителів мистецтва і педагогічного університету

Кафедра теорії і методики музичної освіти та хореографії МДПУ імені Богдана Хмельницького на базі ЗОНЗ №25 м.Мелітополь провела науково-практичні діалоги з вчителями мистецтва. Цей захід відбувся у межах співпраці Центру професійного розвитку освітян МДПУ імені Богдана Хмельницького і Міського методичного об'єднання вчителів музичного мистецтва м.Мелітополь.

Програма заходу включала науково-концептуальний (теоретичний) блок: доповідь “Компетентнісна школа як провідна ідея концепції “НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА“ та розгляд концептуальних і організаційних питань участі учнів шкіл міста у Хоровій асамблеї, присвяченій 95 річчю МДПУ імені Богдана Хмельницького” (доповідач - Сегеда Н.А., доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії). Покатильська Г.В., вчитель мистецтва та художньої культури ЗОНЗ № 25, магістр педагогічної освіти, аспірант кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії виступила з доповіддю “Медіакомпетентний вчитель музичного мистецтва – агент змін сучасної української школи“.

 

Семінар-тренінг «Розвиток початкової школи в умовах реалізації Концепції «Нова українська Школа»

На базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбувся семінар-тренінг «Розвиток початкової школи в умовах реалізації Концепції «Нова українська Школа» в рамках Методичної майстерні вчителя «Нова українська Школа», організатором якого виступив колектив кафедри початкової освіти. Мета заходу – підвищення професійної компетентності вчителів у контексті реалізації завдань нової української початкової школи. Учасниками стали 43 вчителів початкових класів Мелітопольського району, з яких 22 – випускники нашого Університету.

 

 

Науково-практичний семінар «Сучасні освітні технології навчання інформатики» для вчителів інформатики загальноосвітніх шкіл Мелітопольського району

Кафедрою інформатики і кібернетики в рамках методичної майстерні вчителя нової української школи проведений науково-практичний семінар «Сучасні освітні технології навчання інформатики» для вчителів інформатики загальноосвітніх шкіл Мелітопольського району. Мета науково-практичного семінару – удосконалення професійних компетентностей вчителів у сфері використання новітніх технологій і засобів навчання інформатики. Семінар відвідали 30 учителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів Мелітопольського району.

 

 

Система роботи практичного психолога щодо створення умов для формування в учнів мотивації до навчання, самовиховання та саморозвитку

В межах «Методичної майстерні вчителя нової української школи» кафедрою психології було проведено науково-практичний семінар «Система роботи практичного психолога щодо створення умов для формування в учнів мотивації до навчання, самовиховання та саморозвитку» (КЕЙС І «Врахування вікових особливостей щодо формування в учнів мотивації до навчання, самовиховання та саморозвитку: ресурси та обмеження») для практичних психологів Мелітопольського району.