В МДПУ відкрито освітньо-наукову лабораторію «Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу»В Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбувалася знакова подія. На факультеті інформатики, математики та економіки було відкрито освітньо-наукову лабораторію «Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу». На відкритті були присутні почесні гості, перший заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей та директор Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Тетяна Озерова, які разом з ректором університету Анатолієм Солоненко урочисто перерізали стрічку.

З вітальним словом до гостей, професорсько-викладацького складу та студентів звернувся декан факультету проф. Павло Бєльчев. Павло Васильович зазначив, що сьогодні сфера гостинності є однією з найважливіших галузей економік багатьох країн світу. Тому виникла необхідність приділяти особливу увагу підготовці кадрів у сфері готельно-ресторанної справи. Адже це дасть великі можливості для конкурентоспроможності України на світовому ринку гостинності.

МДПУ імені Богдана Хмельницького пропонує своїм абітурієнтам отримати спеціальність «Готельно-ресторанна справа» за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанне господарство та туристичний бізнес». Тепер закріпити теоретичні знання та отримати професійні компетенції студенти зможуть під час практичної підготовки в освітньо-науковій лабораторії.

В програмі відкриття лабораторії «Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу» студенти продемонстрували гостям елементи практичних вмінь та набуті компетенції для адміністратора та портьє готелю, сервірування столу та подачі блюд гостям ресторану, вміння бар-менеджера з виготовлення коктейлів.

Гості нашого свята голова громадської організації «Всеукраїнська спілка працівників готельно-ресторанного бізнесу», випускник нашого факультету Григорій Федоренко та піца-майстер ресторації «Піца Челентано» продемонстрували гостям професійні навички виготовлення справжньої італійської піци, яку наші гості мали можливість продегустувати.

Після відкриття студенти спеціальності разом з викладачами кафедри та співробітниками деканату презентували лабораторію та свої вміння з сервірування столу, подачі блюд та виготовлення букетів з черешні на міському щорічному фестивалі «Черешнево».

Впродовж всього дня колектив університету супроводжувала святкова атмосфера.

Залишити відповідь