2 грудня 2022 року науково-педагогічними працівниками кафедри економіки та готельно-ресторанного бізнесу Постолом А.А., Верховод І.С. була проведена установча конференція для здобувачів ОП «Економіка та бізнес» 3 та 1 СТН курсів навчання.

Науково-педагогічні працівники кафедри ознайомили здобувачів із керівниками, завданнями та строками проведення практики. Оксана Анатоліївна зазначила, що практична підготовка здобувачів за ОП «Економіка та бізнес» передбачає здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми в сфері економіки та бізнесу безпосередньо на підприємстві.

Практична підготовка надає перспективи підготовки фахівців з економіки та бізнесу з урахуванням сучасних світогосподарських процесів, формує фахівців економіки з новим перспективним способом мислення, здатних застосовувати інноваційні стратегічні рішення щодо вимог ринку.

 Професор Постол А.А. зазначив, що навчальна практика передбачає проходження 3 етапів: перший – це підготовчий, на якому здобувачі ознайомлюються із програмою практики, отримують індивідуальне завдання від керівника та складають календарний план роботи на період проходження практики; другий – це безпосередньо період проходження практики, здобувачі збирають й узагальнюють матеріали за індивідуальними завданнями; третій –підсумковий етап, здобувачі мають підготувати звіт з практики у відповідності до вимог програми практики та методичних рекомендацій щодо проходження навчальної практики з фаху. Здобувачі надають звіт з проходження практики у встановлені терміни та захищає перед комісією, призначеною завідувачем кафедри.

Доцент Верховод І.С. довела до відома, що усі необхідні методичні щодо проходження практики розміщенні на сайті Центру дистанційних освітніх технологій Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.