Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Молоді вчені університету

Новини НТСіМВ

10.05.2016

 

 

Старт номінування на здобуття Стипендії Уряду України для молодих учених

 


Молоді вчені університету створювали інструкцію користувача Нової української школи

15 червня 2018 р. у рамках роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Особистісно-професійний розвиток учителя в умовах реалізації Концепції Нової української школи» (м. Мелітополь) за ініціативи голови ради молодих вчених університету – канд. псих. наук, доц. Прокоф’євої О.О. та голови Наукового товариства студентів, аспірантів та докторантів – канд. пед. наук Чорної В.В. відбувся тренінг-соціодрама «Сучасна школа: інструкція користувача». Метою заходу було визначено особистісно-професійний розвиток майбутнього вчителя в період навчання в закладі вищої педагогічної освіти, формування здатності до діалогічного спілкування між суб’єктами сучасного освітнього процесу. Необхідно підкреслити і різноманітність методів, що були запропоновані тренерами – інтерактивна бесіда, тренінг, соціометрія, соціодрама.

 


Майстер-клас «Метелик – цикл трансформацій»

Кафедрою психології 17.04.2018 року був організований та проведений майстер-клас «Метелик – цикл трансформацій». Авторами та ведучими майстер-класу виступили:

Шевченко С.В. к. психол.н., доцент кафедри психології, практикуючий психолог, арт- терапевт, член ВГО «Арт-терапевтична асоціація», психолог-консультант Психологічного центру МДПУ імені Богдана Хмельницького, автор та ведуча тренінгових програм, учасник міжнародних конференцій та фестивалів.

 


Молоді вчені вивчали духовно-культурну спадщину Запорізького краю…

Головою Наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених університету ст. викладачем кафедри початкової освіти Чорною В. В. у рамках реалізації у рамках реалізації проектної бюджетної теми молодих учених «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я», (керівник проекту: д-р пед. наук, проф. Москальова Л. Ю.) було відвідано Музей історії міста Бердянська. У ході роботи з музейними фондами та спілкування з архівними працівниками було виявлено особливості діалогічної взаємодії різних етносів, що населяли регіон Північного Приазов’я.

 

Молоді вчені університету долучились до обговорення перспектив україно-американської співпраці

Молоді вчені університету – ст. викл. кафедри початкової освіти Чорна В. В. та викладач кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти Яковенко І. О. – у рамках реалізації проектної бюджетної теми молодих учених «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я», (керівник проекту: д-р пед. наук, проф. Москальова Л. Ю.) взяли участь у роботі Другої міжнародної наукової конференції «Україна і США: досвід та перспективи співпраці». Організаторами конференції виступила кафедра історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У ході пленарного та секційних засідань обговорювались важливі питання історичного досвіду та перспектив співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки.

 

МОЛОДІ ВЧЕНІ УНІВЕРСИТЕТУ ВИВЧАЛИ НЕМАТЕРІАЛЬНУ КУЛЬТУРНУ СПАДЩИНУ НАШОГО КРАЮ

У рамках реалізації проектної бюджетної теми молодих учених «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я», (керівник проекту: д-р пед. наук, проф. Москальова Л. Ю.) ст. викладач кафедри початкової освіти Чорна В.В. та ст. викладач кафедри соціальної роботи, соціальної роботи та дошкільної освіти Яковенко І. О. взяли участь у роботі І Всеукраїнської науково-практичної конференції «Нематеріальна культурна спадщина Запорожжя – живий скарб України: проблеми дослідження, збереження та розвитку», що була організована Запорізькою обласною організацією Національної спілки краєзнавців України у м. Запоріжжі.

 

ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ

25 жовтня 2017 р. молоді науковці університету (канд. пед. наук Чорна В. В., канд. пед. наук Яковенко І. О., ас. Єрьоміна Л. Є., к. пед. н. Постильна О. О., Кривець О. О. Керівник групи - д-р. пед. наук, професор Москальова Л. Ю.) у рамках реалізації бюджетної теми «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я» відвідали с. Дівнинське Бердянського району. Науковці побували у сільській раді та школі, де зустрілися з представниками албанської общини. Учні школи привітали експедицію національними костюмами та живою албанською мовою, що допомогло отримати достовірні уявлення про край. Вчителем історії була проведена пізнавальна лекція щодо відмінностей старої та сучасної албанської мови.

 

Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я

24 жовтня на базі Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти було проведено науковий семінар з міжнародною участю в рамках реалізації державної бюджетної теми молодих вчених «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я» (011U006913).

 

НАУКА І ВРАЖЕННЯ

12 жовтня 2017 р. молоді науковці університету (канд. пед. наук Чорна В. В., канд. пед. наук Яковенко І. О., ас. Єрьоміна Л. Є., к.пед. наук Канарова О.В., к.пед.н. Постильна О.О., Кривець О.О., викл-стаж. Курносова К.В.) у рамках реалізації бюджетної теми «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я» відвідали м. Молочанськ. Саме там науковці зустрічалися з представниками менонітської спільноти, які нині мешкають у Канаді. Тема діалогу: «Мелітополь-Молочанськ, поселення менонітів на цих територіях, значення культури» та багато ін. питань.

 

ЯК ЗРОБИТИ ПЕРШІ КРОКИ У НАУЦІ?

10 жовтня Науковим товариством студентів, аспірантів і молодих учених разом з Радою молодих вчених університету круглий стіл «З чого почати наукову діяльність? Мова аспіранта»» для аспірантів першого року навчання. Захід був ініційований та проведений головою Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених канд. пед. наук, старшим викладачем кафедри початкової освіти Чорною В. В. та заступником голови канд. пед. наук, старшим викладачем кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти Яковенко І. О.

 

МОЛОДІ НАУКОВЦІ УНІВЕРСИТЕТУ ЗНАЙОМИЛИСЯ ІЗ ЖИТТЯМ ІНШИХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ПІВНІЧНОГО ПРИАЗОВ’Я

30 вересня молоді науковці університету (д-р філос. наук Троїцька О. М., канд. пед. наук Чорна В. В., канд. пед. наук Яковенко І. О., ст. викл. Ерьоміна Л. Є.) та студенти спеціальностей «Соціальна робота», «Початкова освіта.» (спеціалізація «Християнська етика») ННІ СПМО у рамках реалізації бюджетної теми «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках народів Північного Приазов’я» відвідали заходи присвячені 155-річниці переселення болгар на землі Таврії, що відбулися у с. Полоузівка Бердянського району.

 

Проведення семінару «Правила оформлення студентської наукової роботи»

Науково-дослідницька робота студентів є важливим чинником при підготовці молодого фахівця і вченого. Студент здобуває навички, що знадобляться йому протягом усього життя в яких би галузях народного господарства він не працював: самостійність суджень, уміння концентруватися, постійно збагачувати власний запас знань, мати багатовекторний погляд на виникаючі проблеми, вміти цілеспрямовано і вдумливо працювати. Однією з форм реалізації наукового потенціалу студентів Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького є участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук.

 

Учитель – це більше, ніж професія, учитель – це покликання

Напередодні Дня вчителя, заснованого в 1994 році, що відзначається у понад 100 країнах світу викладачі кафедри інформатики і кібернетики організували посвяту першокурсників у майбутні вчителі інформатики.

 

Зустріч із письменником Олександром Заварою

27 вересня 2017 р. в рамках діяльності «Літературної вітальні» кафедри української і зарубіжної літератури (керівник – доцент Землянська А.В.) відбулася презентація роману О. Завари «Песиголовець». На захід завітали викладачі і студенти філологічного, природничо-географічного факультетів, вчителі й учні ліцею «Творчість» та Костянтинівського НВО «Таврія».

 

Агробіологічний комплекс знову приймає гостей

26.09.17 в рамках акції «Осінні барви» відбулась пізнавальна екскурсія для учнів молодших класів загальноосвітньої школи №22 до Агробіологічного комплексу МДПУ ім. Б. Хмельницького. Мета заходу – знайомство з осінньою природою та формування у дітей дбайливого ставлення до неї.

 

25 вересня – Всесвітній день серця

25 вересня було проведено засідання студентського наукового гуртка кафедри анатомії і фізіології людини та тварин «Імпульс», темою якого було: «Новітні методи дослідження серця» до Всесвітнього дня серця.

 

Вітаємо!

 

Тренінг з комунікації, взаємодії та супроводу людей з інвалідністю в рамках проекту «Inclusive friendly»

21 вересня на базі Мелітопольського міського краєзнавчого музею відбувся тренінг з комунікації, взаємодії та супроводу людей з інвалідністю в рамках проекту «Inclusive friendly», який реалізує ГО «Інститут Суспільних Ініціатив», ГО «Відчуй», ГО «Бачити серцем» та БО «Право на щастя».

 

Презентація книги А. Романової «Ассорти киноварного ветра»

20.09.2017 р. викладачі кафедри української і зарубіжної літератури (доц. Шарова Т.М., доц. Зотова В.Г. та доц. Землянська А.В.) та студенти ІІ, ІІІ курсів і магістратури, спеціальностей «Середня освіта. Українська мова і література» та «Філологія. Українська мова і література», відвідали презентацію роману-есе «Ассорти кіноварного вітру» уродженки Мелітопольського краю Альони Романової (м. Київ) в Мелітопольському краєзнавчому музеї.

 

ВІТАЄМО З ОТРИМАННЯМ СТИПЕНДІЇ МІСЬКОГО ГОЛОВИ!!!

 

«Я у долонях твоїх, Україно!»

Під такою назвою 13 вересня 2017 року відбулася виховна година для студентів ННІ СПМО Напряму підготовки: Соціальна робота: І курсу групи 417-с (куратор к.пед.н., доц. Л. М. Федорова) та ІІ курсу 416-с групи (куратор асистент Єрьоміна Л.Є.).


Вітаємо!!!

 

Підсумки проведення заходів з нагоди професійного свята працівників науки

25 травня в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбулося відкрите засідання, присвячене підсумкам проведення заходів з нагоди професійного свята працівників науки. Це свято шанування людей творчої праці, по-справжньому відданих науці. Упродовж тижня в університеті проходили заходи, приурочені до професійного свята науковців України – дня науки, які органічно увійшли в університетське життя.

 

Зустріч із краєзнавцем Мелітополя М. В. Криловим на природничо-географічному факультеті

18 травня 2017 р. в рамках Днів науки в Україні на природничо-географічному факультеті проведено зустріч із краєзнавцем Мелітополя, кандидатом географічних наук, доцентом Миколою Володимировичем Криловим. У неформальній, дружній атмосфері відбулося спілкування на тему: «Минуле та сьогодення Мелітопольщини».

 

Відкрита лекція професора Катаєва Станіслава Львовича на тему "Родинні цінності. Результати соціологічних досліджень".

16 травня 2017 р. до Днів Науки, у рамках запланованих заходів факультету інформатики, математики та економіки, Спілки молодих вчених факультету доктором соціологічних наук, професором Катаєвим Станіславом Львовичем проведено відкриту лекцію студентам спеціальностей "Економіка", "Менеджмент", "Соціологія" та молодим вченим на тему "Родинні цінності школярів".

 

Народна обрядовість як фактор побудови конструктивного діалогу народів Північного Приазов’я

21 квітня 2017 молоді вчені Мелітопольського державного педагогічного  університету імені Богдана Хмельницького Чорна В.В. та Яковенко І.О. у рамках круглого столу «Народна обрядовість як фактор побудови конструктивного діалогу народів Північного Приазов’я» провели тренінг «Етнічна обізнаність як підґрунтя для встановлення конструктивного діалогу на теренах Північного Приазов’я». Захід відбувся на базі відділу освіти Бердянської райдержадміністрації для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів шкіл Бердянського району.

 

Регіональний культурно-просвітницький захід «Духовна весна 2017»

Регіональний культурно-просвітницький захід «Духовна весна 2017» проходив 3, 4, 5, 6, 7 та 11 квітня 2017 р.

«Духовна весна» складалася з трьох етапів. Перший етап – «Весна просвітництва» – студенти спеціальності «Початкова освіта. Спеціалізація: Християнська етика» продемонстрували свої знання з опрацьованого матеріалу щодо духовної та пасхальної тематики, даючи відкриті уроки для учнів початкових класів міста Мелітополь.

 

Робоче засідання викладачів університету з представниками Тьюторської асоціації України

25 березня 2017 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького пройшло робоче засідання учасників науково-педагогічного проекту «Школа тьюторської майстерності». Мета заходу – узгодження поглядів і розуміння сутності та принципів тьюторства як методології і технології, обговорення можливих спільних проектів з упровадження тьюторства в систему освіти України.

 

Молоді науковці науково-навчального центру «біорізноманіття» серед учасників міжнародної конференції

Стало гарною традицією запрошувати молодих науковців нашого університету до участі в міжнародній конференції «Біологія: від молекули до біосфери», яка щорічно проводиться в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна. Цього року в ній узяли участь аспірант Сидоренко А.І., студенти ІІІ курсу хіміко-біологічного факультету Безушко Анастасія та Волошен Валентин, а також учениця 11 класу ЗОШ № 4 м. Мелітополь Горлова Анастасія. Наші молоді науковці підготували презентації результатів досліджень, проведених на базі ННЦ «Біорізноманіття».

 

Молоді науковці у Львові

15–17 травня 2017 р. молоді вчені МДПУ ім. Б. Хмельницького –ас. кафедри початкової освіти Чорна В.В. та ас. кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти Яковенко І.О. – у рамках реалізації проекту «Теоретико-методичний супровід діалогічної взаємодії релігійних ідентичностей у культурно-освітніх практиках Північного Приазов’я» відвідали м. Львів. Учені взяли участь у роботі XXVII Міжнародної наукової конференції «Історія релігій в Україні».

 

НАУКОВА МОЛОДЬ УНІВЕРСИТЕТУ

23 березня в нашому університеті відбулися загальні збори наукової молоді.

Захід відкрила проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук Москальова Л.Ю., яка наголосила на важливості активізації наукового потенціалу студентства, молодих вчених та організації їх тісної співпраці з науковцями без обмеження віку.

 

«Духовна весна» в МДПУ.

21–23 квітня у стінах МДПУ відбувся регіональний культурно-просвітницький захід «Духовна весна», ініціаторами проведення якого були Лабораторія духовно-морального виховання НДІ духовного розвитку людини СНУ ім. В. Даля (координатор заходу від лабораторії – канд. пед. наук, викл.-ст. кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти Яковенко І.О.) та Наукове товариство студентів та молодих вчених (координатор від товариства – заступник голови НТСТіМВ, канд. пед.наук, ас. кафедри початкової освіти Чорна В.В.).

 

Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Державотворчий досвід Богдана Хмельницького та проблеми сучасного суспільно-політичного розвитку України».

5-6 квітня в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Державотворчий досвід Богдана Хмельницького та проблеми сучасного суспільно-політичного розвитку України». Конференцію організовано Науковим товариством студентів та молодих учених (заступник голови товариства –  канд. пед. наук Чорна В.В.) разом з кафедрою історії природничо-географічного факультету університету.

 

Студентська науково-практична конференція «Сучасний погляд на рефлексію: здобутки та перспективи».

4 квітня з ініціативи кафедри анатомії і фізіології людини та тварин разом з Науковим товариством студентів та молодих вчених хіміко-біологічного факультету в рамках наукового студентського гуртка кафедри анатомії та фізіології людини та тварин «Імпульс» на хіміко-біологічному факультеті Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбулася студентська науково-практична конференція «Сучасний погляд на рефлексію: здобутки та перспективи», у якій взяли участь понад 50 студентів.

 

Засідання наукового гуртка кафедри англійської мови «Англійська мова та сучасне суспільство».

31 березня в читальному залі бібліотеки МДПУ імені Богдана Хмельницького відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри англійської мови «Англійська мова та сучасне суспільство», присвячене технології підготовки та написання тез доповідей за темою дослідження. Захід організовано завідувачем кафедри англійської мови Музєю Є.М. та викладачами Христовою О.Ф., Чорною О.А., Масловою А.В.

 

Практичний тренінг для аспірантів.

24 березня 2016 р. за ініціативи відділу аспірантури та докторантури та Наукового товариства студентів і молодих вчених університету для аспірантів першого року навчання було проведено навчально-психологічний тренінг «Основні вимоги до усної та письмової презентації результатів наукових досліджень». Захід провела канд. пед. наук, викл.-ст. кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти  Яковенко І. О.

 

Звітно-виборча конференція Наукового товариства студентів та молодих учених.

11 грудня відбулась звітно-виборча конференція Наукового товариства студентів та молодих учених Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. У заході взяли участь делегати від чотирьох факультетів та інституту.

 

Презентація науково-практичного журналу «Еврика».

16 липня в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбулась презентація науково-практичного журналу «Еврика». Видання започатковано за ініціативи Наукового товариства студентів і молодих вчених Університету та за активної підтримки кафедри загальної психології.

 

Інтерактивний семінар „Становище людини у світі: виклики і відповіді”.

12 червня у 28 аудиторії головного корпусу МДПУ ім. Б. Хмельницького у рамках Міжнародної науково-практичної конференції „Людиновимирність гармонізації культурно-освітнього простору майбутніх педагогів: наукові досягнення і перспективи” за ініціативи Наукового товариства студентів та молодих учених (голова – канд. філос. наук, доцент Семікін М.О.) було проведено інтерактивний семінар „Становище людини у світі: виклики і відповіді”. Модераторами семінару виступили д-р філос. наук, проф. Волков О. Г., канд. філос. наук, доц. Землянський А. М., канд. філос. наук, доц. Семікін М.О.

 

Тренінг «Особистісне зростання молодого науковця»

30 травня 2015 р. членами Наукового товариства студентів і молодих вчених к.психол.н., доцентом кафедри загальної психології Кочкуровою Ольгою Володимирівною та аспірантом кафедри педагогіки та педагогічної майстерності Кучиною Катериною Олегівною для учасників «Літної школи молодого науковця» було проведено тренінг «Особистісне зростання молодого науковця».

 

Літня школа молодого науковця продовжує свою роботу

31 травня 2015 року на базі навчально-польового комплексу «Ромашка» Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького (с. Богатир) в рамках Літньої школи молодого науковця викладачами хіміко-біологічного факультету (викладач-стажист Матрухан Т.І., викладач-стажист Брен О.Г.) була проведена інтелектуальна гра брей-ринг під назвою "Дивовижний світ навколо нас". Учасники літньої школи мали змогу продемонструвати свою обізнаність в різних галузях науки.

 

Учасники ЛШМН взяли участь у тренінгових заняттях

30.05.15 учасники «Літньої школи молодого науковця» мали змогу отримати позитивні емоції і гарний настрій, взявши участь у ряді тренінгових вправ,  мета яких - згуртувати учасників проекту, виявити організаторські здібності і вміння знаходити раціональне рішення в будь-яких педагогічних ситуаціях. Керівником тренінгової групи була асистент кафедри соціальної педагогіки та дошкільної освіти Яковенко І. О.

 

Майстер-клас з риторики та ораторського мистецтва

У суботу, 30 травня, у «Літній школі молодого науковця»  доцент кафедри української мови Юрченко О. В. разом зі студенткою Василенко Н. провів майстер-клас з риторики та ораторського мистецтва.

 

Відкриття Літньої школи молодого науковця

29 травня 2015 року на базі навчально-польового комплексу «Ромашка» с. Богатир стартувала програма «Літня школа молодого науковця». Учасниками стали студенти всіх факультетів й інституту, котрі за минулий навчальний рік активно проявили себе в науково-дослідній діяльності, стали переможцями та призерами наукових конкурсів і олімпіад.

 

Наукова конференція «аспірантські читання»

20 травня 2015 р. під егідою Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького та Наукового товариства студентів та молодих вчених факультету інформатики, математики та економіки МДПУ імені Богдана Хмельницького відбулася наукова конференція «Аспірантські читання», участь у якій взяли провідні науковці, аспіранти, магістранти та студенти вищого навчального закладу.

 

Брейн-ринг «Студент-Магістрант-Молодий вчений»

Захід організовано за ініціативи наукового товариства студентів і молодих вчених університету та спонсорської підтримки кондитерської фабрики «Фантазія». Брейн-ринг зібрав найкращих інтелектуалів нашого університету. Вперше в такому заході команди були представлені не тільки студентами, а й викладачами. У запеклій боротьбі за звання найрозумнішого боролися філологічний, природничо-географічний, хіміко-біологічний факультети, а також факультет інформатики, математики і економіки та Навчально-наукового інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти.

 

Педагогічна мозаїка в ННІСПМО

18 травня у рамках ІХ Всеукраїнського фестивалю науки було проведено студентський інтелектуальний турнір «Педагогічна мозаїка» для студентів напрямів підготовки: «Початкова освіта», «Дошкільна освіта», «Соціальна педагогіка». Захід було проведено за ініціативи Наукового товариства студентів і молодих вчених МДПУ ім. Б. Хмельницького і організовано його членами – асистентом Чорною В. В., асистентом Яковенко І. О. та викладачем-стажистом Варениченко А. Б.

31 травня 2015 року на базі навчально-польового комплексу «Ромашка» Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького (с. Богатир) в рамках Літньої школи молодого науковця викладачами хіміко-біологічного факультету (викладач-стажист Матрухан Т.І., викладач-стажист Брен О.Г.) була проведена інтелектуальна гра брей-ринг під назвою "Дивовижний світ навколо нас". Учасники літньої школи мали змогу продемонструвати свою обізнаність в різних галузях науки.