10 березня 2021 року на філологічному факультеті МДПУ імені Богдана Хмельницького було проведено національно-патріотичний захід «Інтеркультурна кухня». Було зазначено, що Мелітополь, як багатонаціональне місто, в якому проживає понад 90 національностей, бере участь у проекті Ради Європи «Інтеркультурні міста». Національно-культурні товариства м. Мелітополь організовують фестивалі національних культур, здійснюючи міжкультурний діалог. Здобувачі вищої освіти філологічного факультету на чолі з кураторами та викладачами кафедри методики викладання германських мов Баранцовою І.О., Гостіщевою Н.О. та Харченко Т.І. підготували он-лайн повідомлення про таку складову національної культури, як національна кухня.

Від групи 410-ф з презентацією болгарської кухні виступила Веретяна Діана. Мартиц Ірина (група 418-ф) представила національні особливості англійських сніданків та обідів. Творчий колектив груп 119-ф та 129-ф Ніколаєв Данило та Множинська Вікторія представили до уваги присутніх на заході українську кухню. Альбіна Утеніна (група 419-ф) презентувала особливості та головні страви німецької кухні. Селюкова Ганна, студентка першого курсу 110-ф групи, заохотила присутніх пригадати грузинську кухню з її фірмовими хачапурі. Актив групи 118-ф Картушина Юлія, Кобець Альона і Зіненко Микита, надихнувшись розповідями свого одногрупника про культурні традиції та національні страви його батьківщини Лівану, презентували Ліванську кухню.

Отже, особливості національної кухні є складовою культури народу, і Мелітополь, як багатонаціональне місто, здійснює інтеркультурний обмін традиціями народів, що мешкають у ньому.

Залишити відповідь