9 січня 2022 року на базі освітньо-наукової лабораторії готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького продовжила свою роботу Різдвяна майстерня з виготовлення святкових пряників.
Організатором заходу виступили науково-педагогічні працівники кафедри економіки та готельно-ресторанного бізнесу за підтримки голови Мелітопольської ради національних спільнот Ганни Стаценко та радника міського голови з питань інтеркультурної інтеграції міста Мелітополя Людмили Афанасьевої.
На майстер-клас з виготовлення святкового пряника завітали вихованці міського дитячого інтеркультурного табору «Зимові майси» та представники спілки громадської організації «Рада національних товариств».
З вітальним словом до гостей університету звернулась доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри економіки та готельно-ресторанного бізнесу Марченко О. А. Оксана Анатоліївна зазначила, що захід організовано в рамках реалізації інтеркультурної політики міста Мелітополь.
Доцент кафедри Ю.Ю. Гурбик підготував інформативні матеріали та презентацію з історії виникнення, традицій, особливостей випікання видів пряників, обрядових традицій виготовлення пряників.
Майстриня з виготовлення святкового пряника, співробітниця університету – Інна Якимова поділилась з учасниками заходу особистими секретами з приготування різних видів пряничного тіста, випікання пряників, досвідом розпису пряників.
Всі присутні мали можливість взяти участь в повному технологічному процесі, від замішування тіста до випікання та розпису різдвяного пряника.
Наприкінці заходу, господарі спільно з представниками національних спільнот міста розписали пряник у вигляді інтеркультурного дерева, яке символізує єдність всіх національностей, які проживають в нашому славетному місті.
Набуті знання, вміння, секрети з виготовлення святкового пряника, гарний настрій, аромати прянощів, все це надавало святкової атмосфери та багато ідей для подальшої співпраці.