Майсте-клас для маленьких кондитерів: велике починається з малогоДля дітей м. Мелітополя викладачі кафедри економіки, управління та адміністрування Марченко О.А., Сальнікова М.В. і Неліпа К.Г. разом зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» організували майстер-клас по приготуванню шоколадного фондю з фруктами, який відбувся в освітньо-науковій лабораторії «Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу».

Фондю – це оригінальна і смачна страва, приготувати яку не складає труднощів.

Історія фондю починається зі Швейцарії. Кілька століть тому жителі цієї країни не могли виробляти свіжий сир протягом усього року, тому перед зимою його заготовлювали заздалегідь. Природно, через довгий час зберігання сир неможливо було їсти, він висихав і черствів. Саме тоді в чиїйсь світлій голові виникла ідея розплавити сир. Так і з’явилося фондю.

Спочатку дітям розповіли про сервірування столу і як правильно підбирати посуд. Адже неабияку роль у збудженні апетиту відіграє правильно сервірований і гарно прикрашений стіл.

Потім дітей запросили до столу, на якому вони змогли глазурувати чорним і білим шоколадом фрукти. Всі смачно поласувалися шовковицею, бананами й абрикосами. Не обійшлося і без сюрпризів. На дітлахів чекали молочні коктейлі.

Доцент кафедри економіки, управління та адміністрування Марченко О.А. зазначила, що готельно-ресторанна справа – одна з найперспективніших спеціальностей на сучасному етапі розвитку світової економіки. «З огляду на потребу ринку праці України та міжнародного ринку в цілому у фахівцях, щороку збільшується кількість підприємств сфери обслуговування (туристичного та готельно-ресторанного бізнесу), а також обсяги реалізованих туристичних послуг, які зросли за останні роки. Ми сподіваємось, що діти, які завітали на майстер-клас, в майбутньому стануть нашими найкращими студентами».

Сьогоднішній захід – це ідеальна нагода продемонструвати дітям, що корисна їжа – смачна їжа! Оцінка за старання – позитивні емоції дітей і хороші відгуки дорослих!

Залишити відповідь