🇺🇦🇪🇺 ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ «ВІД КОНФЛІКТУ ДО ДІАЛОГУ»

📆💫17 жовтня у місті Київ відбувся психологічний тренінг «ВІД КОНФЛІКТУ ДО ДІАЛОГУ».
 
‼️🤝🏻Захід організований ініціативною групою національних спільнот Мелітополя  в рамках реалізації Проєкту Ради Європи «Надання допомоги на місцевому рівні внутрішньо переміщеним представникам національних меншин та ромів у зв’язку з конфліктом для підтримки їх активної участі у соціальному та громадському житті. ДІМ – ДЕ МИ РАЗОМ» за підтримки Мелітопольської міської ради, сприяння Психологічного центру МДПУ імені Богдана Хмельницького та Координаційного простору допомоги «Мелітополь Саме тут. Київ».

📝🙋🏻‍♀️Метою тренінгу було формування навичок ефективного вирішення міжетнічних непорозумінь та соціальної ізольованості у внутрішньо переміщених представників національних меншин та ромів.

✅🎯Психологічний тренінг було проведено у вигляді інтерактивного обговорення. Тренери, Наталя Фалько, Наталія Гузь і Олеся Прокоф’єва запропонували учасникам прийняти участь у картографуванні конфлікту та сфокусованій бесіді ОРІП.

📚💫В проведенні сфокусованої бесіди учасники зосередились на вирішенні таких проблемних тем «Соціальна ізольованість ВПО», «Відсутність комунікації між членами родини в окупації та на підконтрольній території», «Відсутність порозуміння між військовими та цивільними» та «Жертовна поведінка ВПО».

👩🏼‍🏫💼В результаті плідної роботи учасники опанували навички використання інструменту структурованого та конструктивного обговорення, вирішення проблем, конфліктних ситуацій, ухвалення рішень на рівні групи етнічних спільнот.

🍒🇺🇦Учасники зазначили, що результатами проведеннятренінгу стали: почуття приналежності до спільноти, соціальної солідарності, згуртованості та взаємоповаги між членами багатокультурної громади; формування навичок ефективного вирішення міжетнічних непорозумінь та соціальної ізольованості у внутрішньо переміщених представників національних меншин та ромів.

💐👏🏻Щиро дякуємо організаторам і учасникам за продуктивну роботу!

🎬😁P.S. Робимо анонс з крутого заходу на якому ми були, але згодом все розповімо в відеозвіті.