🇺🇦🙋🏻‍♀️ УЧАСТЬ У ФОРУМІ «ВІЛЬНІ МРІЯТИ» 2024

👩🏼‍🎓💫Заступниця голови Ради молодих вчених МДПУ імені Богдана Хмельницького, викладач-стажист кафедри дошкільної освіти і соціальної роботи Ольга Негрій взяла участь в Украінському молодіжному форумі «Вільні мріяти» 2024!

🚀✅Захід відбувся протягом 10-12 серпня і зібрав на одному майданчику близько трьохсот найкрутіших представників та представниць молодіжної сфери з різних куточків України, які працювали в групах над напрацюваннями пропозицій до Концепції програми «Молодь України» на 2026-2030 рр.

🇺🇦🙋🏼‍♂️Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що з вересня стартують нові державні програми для підтримки молоді. Зокрема, програма «єОселя» з пільговими умовами для молоді, нова програма грантів на власну справу та освітні гранти – програма підтримки абітурієнтів. «Будьте з Україною,  будьте в Україні! І хай Україна завжди перемагає!», – наголосив він.

🤝🏻🎓Президент під час Форуму урочисто вручив державні нагороди. А також неформально поспілкувався з молоддю, відповів на питання про розбудову молодіжної інфраструктури, об’єднання молодих українців за кордоном і в нашій країні, тощо.

🇺🇦🙋🏼‍♂️Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив на важливості законодавчих ініціатив молоді, оголосивши про створення молодіжної ради при Парламенті. «Вам варто подякувати, що поряд із мрією у вас є дія», – зазначив він, акцентуючи на необхідності дій заради змін.

🇺🇦🙋🏼‍♂️Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив пріоритети нової молодіжної політики «відкритих дверей», яка передбачає розвиток людського капіталу, інтеграцію молоді в усі внутрішні процеси держави, здоровʼя та інклюзивність. «Цінуємо, допомагаємо, взаємодіємо», – підсумував він.

🏆💐Також голова Уряду спільно з очільником Міністерства молоді та спорту України Матвієм Бідним урочисто вручили лауреатам Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, відзначивши їхні досягнення, що сприяли розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні.

🚀✅Насамкінець учасники та учасниці Форуму представили свої ініціативи щодо покращення діяльності Міністерств усім членам Уряду. Вони також мали можливість безпосередньо поставити їм питання та поділитися своїми ідеями.

📝‼️Також у заході взяли участь Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, представники та представниці міжнародних партнерів з розвитку, державних органів влади та ЗМІ.

#ДеньМолоді #МолодіжнаПолітика