💫Щорічно 9 серпня, відповідно до резолюції Генеральної асамблеї Організації об’єднаних націй№49/214 від 23 грудня 1994 року, відзначається Міжнародний день корінних народів світу(International Day of the World’s Indigenous).

🫂💔Цей день про солідарність із тими народами, які становлять меншість на своїй історичній батьківщині. Корінними народами в Україні є кримські татари, караїми та кримчаки. Їхньою історичною батьківщиною є Крим!

🇺🇦🇹🇷8 червня у Генеральному консульстві України в Стамбулі (Туреччина) відбулась Міжнароднаконференція до дня корінних народів світу.

🙋🏻‍♀️🎓У роботіконференції взяла участь проректорка з науково-педагогічної роботи, зовнішніх зв’язків і стратегічного розвитку Олена Арабаджи, яка виступила спікером на планерному засіданні.

✅До виступів долучились:
🔺Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу;
🔺Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу;
🔺Есма Аджієва, голова громадської організації «Алєм»;
🔺В’ячеслав Ломброзо, заступник голови Міжнародної громадськоїорганізації «Фонд досліджень та підтримки корінних народів Криму», турецькі науковці тощо.

💫🙋🏻‍♀️Пані Олена презентувала співробітництво МДПУ імені Богдана Хмельницького з громадськими організаціями корінних народів України.

‼️🇺🇦У своїй доповіді вона підкреслила, що «міжнародне право й українське законодавство захищають корінні народи: їхні мови, культуру й традиції. А також гарантують захист відутисків, примусової асиміляції чи геноциду. Захист прав корінних народів – це ознака сталої демократіїта розвиненої державності. І це – головні цінності України!».