👩🏼‍🎓💫10-11 липня 2024 року проректорка з науково-педагогічної роботи, зовнішніх зв’язків і стратегічного розвитку Олена Арабаджи тазавідувачка кафедри соціології та філософії Людмила Афанасьєва взяли участь у міжнаціональному діалозі «Захист прав національних спільнот України в європейській перспективі», який відбувався у місті Києві.

‼️🇪🇺Захід пройшов за підтримки спільного проєкту Європейського Союзу та Ради Європи «Підтримка впровадження європейських стандартів щодо боротьби з дискримінацією та прав національних меншин в Україні» у співпраці з Радою національних спільнот України та Державною службою України з етнополітики та свободи совісті.

🎓📚У діалозі взяли участь близько 60 представників державних інституцій, міжнародних організацій, національних спільнот тощо.

🏛️З вітальним словом до учасників звернулись:
⭐️🙋🏻‍♀️ менеджерка проєктів, офіс Ради Європи Земфіра Кондур та
⭐️🙋🏼‍♂️ Голова Ради національних спільнот України Ашот Авенесян.

🇪🇺На заході виступили:
✅ Дмитро Лубинець, Уповноважений Верховної ради України з прав людини;
✅Олег Немчинов, Міністр Кабінету Міністрів України;
✅ Павло Фролов, Народний депутат України;
✅ Ігор Лоссовський, заступник Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті;
✅ Владислав Яцук, Начальник управління молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України;
✅ Руслан Фуфалько, Начальник управління європейської та євроатлантичної інтеграції Міністерства культури та інформаційної політики України;
✅ Катерина Таранік-Ткачук, Головна спеціалістка відділу змісту освіти, позашкільної та виховної роботи директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

💫📚 Олена Арабаджи та Людмила Афанасьєва презентували спільну доповідь «Нескорений Мелітополь: об’єднані задля майбутнього».

‼️📝Учасники та учасниці діалогу підготували проєкт підсумкового документу, який відображає рекомендації щодозабезпечення подальшої імплементації Закону України “Про національні меншини (спільноти) України”, Державної цільової національно-культурної програми “Єдність у розмаїтті” на період до 2034 року, а також інших відповідних документів та політик.