🇺🇦🇪🇺 ПРОДОВЖУЄМО ОПАНУВАННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ КРАЩИХ ОСВІТНІХ ПРАКТИК КРАЇН ЄС

💫🇵🇱З 18 по 23 березня 2024 представники Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором, доцентом Наталею Фалько стали учасниками міжнародного візиту STUDY TOURS TO POLAND 2024 📚‼️«Підтримка у сфері вдосконалення та/або відкриття нових освітніх програм та програм післядипломної освіти в галузі соціальних і гуманітарних наук у внутрішньо переміщених закладах вищої освіти».

🇪🇺⭐ Візит організований Фундацією «Лідери змін» та Фундацією польських ректорів у рамках програми «Study Tours to Poland» Польсько-Американского Фонду Свободи. Для нашого університету це дійсно унікальний досвід, адже зі всієї України змогли пройти конкурсний відбір ЛИШЕ 6 ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ЗВО УКРАЇНИ!

✏️Метою візиту є:
🔺підтримка внутрішньо переміщених українських університетів у розробці змісту та змістовній підготовці нових освітніх програм: на рівні магістратури та коротких форм навчання (тренінгів, післядипломної освіти), за напрямками, пов’язаними з актуальними проблемами українського суспільства у стані війни соціальної психології, психології війни, психологічної реабілітації та ресоціалізація ветеранів, соціальної роботи та опіки над військовослужбовцями та їхніми сім’ями, соціальної політики, урбаністики та қультурології;
🔺надання можливостей українським вищим навчальним закладам, що перебувають у скрутному становищі, налагодити співпрацю на рівні окремих науковців і освітніх напрямків, а також отримати змістовну підтримку від польських вищих навчальних закладів у підготовці, впровадженні та реалізації різних форм навчання, ознайомитися з сучасними методами викладання та отримати дидактичну та наставницьку підтримку.

🏛️⭐ Візит почався з відвідуванням Вищої школи суспільної психології SWPS. У програмі першого дня були передбачені 4 панельні дискусії та урочиста зустріч за участю заступника Міністра науки та вищої освіти Анджея Щептицького, Посла України в Польщі та ректорів польських ЗВО.

💫👩🏼‍🎓 Попереду ще 5 насичених та продуктивних днів співпраці та взаємодії!

🇺🇦✊🏻Запровадження нових освітніх програм та коротких форм навчання є нагальною потребою українського суспільства, оскільки існує велика потреба у кваліфікованих фахівцях, які зможуть надавати професійну допомогу з питань психологічної та соціальної допомоги, реінтеграції військовослужбовців та підтримки їхніх родин!