🇺🇦😍 «(НЕ)ЗНАЙОМИЙ ШЕВЧЕНКО: КОД 2.4»

🏛️⭐11 березня 2024 року з нагоди 210-річчя від дня народження Великого Кобзаря на філологічному факультеті відбувся урочистий онлайн-захід «(Не)знайомий Шевченко: код 2.4», який об’єднав поціновувачів творчого доробку митця – здобувачів загальної середньої, фахової передвищої та вищої освіти, вчителів і викладачів!

🏆📚У межах свята було оголошено результати конкурсу учнівських і студентських робіт, який тривав з 05 лютого по 02 березня 2024 року.

🇺🇦👏🏻Географія конкурсу виявилась досить широкою, оскільки об’єднала учасників із різних областей України: Запорізької, Херсонської, Кіровоградської, Сумської, Хмельницької, Львівської, які є представниками 45 закладів освіти.

✅👩🏼‍🎓Організатори конкурсу – викладачі кафедри української і зарубіжної літератури, наголосили на оригінальності робіт учасників, що не просто віддзеркалили велич і талант Тараса Шевченка, а й засвідчили, як щиро і пристрасно нащадки нині виконують його Заповіт!

🎓📝Під час проведення заходу було продемонстровано фрагменти конкурсних робіт, які вразили не тільки журі, а й усіх присутніх, своєю креативністю, знанням не лише біографії та творчого доробку митця, а й оцінкою громадянської позиції Тараса Шевченка, його світогляду. Вельми потішив той факт, що учасники продемонстрували також неабияку обізнаність із сучасними мистецькими інтерпретаціями.

🙋🏻‍♂️💫У роботах конкурсантів геній Кобзаря було представлено дуже різнопланово: як письменника, художника, воїна-захисника, борця за права жінок, слідчого-правдошукача тощо. Неочікуваною була інтерпретація доробку митця крізь призму хімічних знань.

🚀🤩Учні та студенти приємно здивували розмаїттям запропонованих форматів: інтерактивні плакати, електронні книги, літературно-музичні календарі, есеї, графічні ескізи, малюнки, презентації, відеоролики, постери, комікси, меми тощо. В конкурсних роботах було подано не лише вдумливу рецепцію творчої індивідуальності митця, а й запропоновано виважений аналіз його доробку.

🏆🇺🇦За результатами конкурсу було визначено переможців, які здобули дипломи за 1,2,3 місця.

🔗💻Детальніше за лінком: https://drive.google.com/file/d/1QvJ3iW_nAsUlpEh1wH2joJq1qXv2WrWH/view?usp=sharing.

✅⭐Вчителів і викладачів, котрі здійснювали підготовку учасників, було відзначено подяками.

❤️🇺🇦Під час заходу панувала затишна атмосфера, формат проведення здобув чимало схвальних відгуків!