🇺🇦🇧🇬 УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ БОЛГАРСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

💻🥳12 січня 2024 року відбувся Міжнародний онлайн-фестиваль болгарської культури «Сурва! Сурва! Година!».

✅👨🏻‍💻 Організаторами заходу стали соціальні партнери Університету – заклад позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району» (м. Запоріжжя) та Центр болгаристики (керівник Колева Красимира Дочева – лектор болгарської мови, доктор Шуменського університету імені єпископа Костянтина Преславського).

🙋🏼‍♀️⭐З вітальним словом до учасників фестивалю звернулась ректор МДПУ імені Богдана Хмельницького Наталя Фалько. Активну участь у заході взяла проректор з науково-педагогічної роботи, зовнішніх зв’язків і стратегічного розвитку Олена Арабаджи.

🌍🇺🇦Учасниками фестивалю стали вихованці та педагоги закладу позашкільної освіти «ЦДЮТ Шевченківського району», представники болгарських ОТГ – ВПО Андровської та Софіівської громад Бердянського району, представники освітніх закладів Одеси, Ізмаїлу та Києва, міжнародні партнери з Болгарії, Франції, Італії, Греції.

🏛️🇧🇬 На фестивалі були презентовані традиції святкування Сурви в Болгарії та в українських родинах етнічних болгар й селах, де проживають болгари; майстер-клас з виготовлення сурвачки в прямому ефірі; інтерактивні онлайн-ігри щодо традицій болгарського свята; хореографічні та вокальні виступи.

🇺🇦✊🏻Дякуємо нашим соціальним партнерам та продовжуємо співробітництво!