🇺🇦👨🏻‍💻ПОШИРЮЄМО МЕДІАГРАМОТНІСТЬ СЕРЕД МОЛОДІ

✅🎓Упродовж 7-9 грудня 2023 р. у місті Львові відбувся тренінг «Безпечна навігація в мережі Інтернет» для студентської молоді. Перший день тренінгів проходив в America House Lviv, другий і третій – в Центрі міської історії.

‼️💁🏼‍♀️ Організувала захід проектор з наукової, інноваційної роботи та міжнародної співпраці Тетяна Коноваленко в рамках виграного гранту як випускниця програми IVLP Impact Awards.

📚🇺🇦Тренерами на заході були:

🚀💁🏻‍♂️Богдан Шумилович – історик та історик мистецтва, дослідник, керівник освітніх проєктів в Центрі міської історії (м. Львів, Україна).

‼️✊🏼Основним фокусом його роботи є медіаісторія та історія телебачення у Центрально-Східній Європі та СРСР, а також міська креативність, медіамистецтво та візуальні дослідження. У рамках заходу Богдан провів тренінги “Як працює зображення?” і “Як можна читати зображення?”.

🚀💁🏻‍♂️Лазло Катона – сертифікований викладач англійської мови, літератури і хімії, доктор філософії, старший викладач у Школі англійських і американських студій та координатор спеціалізації «Англійська мова в медіа» в Університеті Eötvös Loránd (м. Будапешт, Угорщина).

‼️✊🏼Він є випускником програми International Visitors Leadership Program та двічі ставав переможцем IVLP Impact Award. Лазло провів тренінги “Science vs beliefs – Switch on your critical thinking”, “Language and media manipulation – Don’t be fooled, find the source of information” і “Surf safely on the world wide web” (Classroom activities).

🚀💁🏼‍♀️Олена Федюніна – викладач-стажист кафедри української мови Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, здобувачка третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти «Доктор філософії» (Phd) з галузі знань 01 Освіта/педагогіка, учасниця команди грантового проєкту «Хаб інфомедійно грамотних громадян».

‼️✊🏼Олена організувала знайомство учасників та провела тренінги “Медіазнайко, або що нам треба знати про медіаграмотність?” і “Інформаційна гігієна під час війни: фейки та маніпуляція”.

⭐🎓Під час тренінгів учасники змогли розвинути свої навички і вміння з медіаграмотності, критичного і системного мислення та емоційного інтелекту та отримали сертифікати. Участь у тренінгу може бути зарахованою як результат неформальної освіти у закладах освіти України.

✅📚Захід проводився у рамках проєкту “Keep Calm and Verify the Information”, що виконується в рамках грантової програми IVLP Impact Awards, яка фінансується U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs у партнерстві з Meridian International Center.