ДО УВАГИ АКАДЕМІЧНОЇ СПІЛЬНОТИ УНІВЕРСИТЕТУ!

Українське студентство має активно стежити за дотриманням мовного законодавства та повідомляти про порушення.

Відповідно до частини першої статті 21 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова, що закріплено і в п.1.2 Статуту ЧДТУ. В ст. 9 мовного Закону йдеться про те, що володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків зобов’язані, зокрема, керівники закладів освіти всіх форм власності, педагогічні, науково-педагогічні та наукові працівники.

З метою забезпечення можливостей для виховання патріотичних, вольових, освічених громадян України, утвердження української мови як символу національної ідентичності та ідеологічної протидії загрозі національній безпеці держави, а також виконання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», 18 жовтня 2023 року рішенням Студентської конференції університету було призначено уповноваженого з питань державної мови (на громадських засадах) із числа здобувачів вищої освіти.

Студентським мовним омбудсменом було обрано Шестобуз Єлизавету, студентку філологічного факультету, переможницю четвертого етапу XXIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика!

Якщо Ви не знаєте чи порушено Ваше право, омбудсмен допоможе Вам отримати інформацію, пояснить Вам варіанти вирішення проблеми та захистить Ваші інтереси в разі потреби.

Вся інформація, передана Вами омбудсмену, конфіденційна.

Контактна особа: Шестобуз Єлизавета, +380 96 611 23 12