11 жовтня 2023 року відбулося засідання круглого столу «Запорожці у боротьбі за незалежну Україну». Його організатори – Комунальний заклад «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради разом із Інженерним навчально-науковим інститутом імені Ю.М.Потебні Запорізького національного університету.

Долучилися до заходу представники Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького: куратор з організаційно-виховної роботи зі студентською молоддю Ернест Муртазієв і куратор з національно-патріотичного виховання молоді в університеті Андрій Проценко.

Присутні прослухали доповіді про роль традицій героїко-патріотичного спрямування у боротьбі за незалежність України; роль козацтва у формуванні героїко-патріотичних традицій України та боротьбу за звільнення України та Запорізького краю у 1941-1944 роках та у 2014-2023 роках.

Дякуємо Обласному центру патріотичного виховання молоді та Інженерному навчально-науковому інституту ЗНУ за організацію та проведення заходу.