11.12.2020 під патронатом Міністерства освіти і науки України на базі Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С.Макаренка відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Початкова освіта:сучасні перспективи розвитку».

На конференції презентувалися різні напрями розвитку початкової освіти, і особливий інтерес викликала спільна доповідь доктора психологічних наук, професора Едуарда Помиткіна (Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України) і доктора педагогічних наук, професора Людмили Москальової (Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького).

У виступі було наголошено на необхідності вивчення дитини, її розуміння з боку вчителів, які, всупереч різних обставин, презентують найкращі виховні практики за допомогою реалізації інтегрованого курсу «Людина. Родина. Світ» (авт. розробники О.Алієв, Л.Москальова, Е.Помиткін). Автори широко розгорнули принципи побудови курсу, підкреслили особливе значення особистості вчителя, який сьогодні навчає дитину думати про її життя, долає кризи поруч із нею, формує уподобання, погляди, естетичний смак.

Доповідь викликала зацікавленість у представників конференції, що дозволило визначити основні орієнтири для подальшого руху у впровадженні курсу до початкової школи.

Залишити відповідь