Засідання гуртка «Когнітивні дослідження у сучасному мовознавстві»4 грудня 2019 року відбулося останнє у цьому році засідання студентського наукового гуртка кафедри германської філології (колишньої кафедри німецької філології) «Когнітивні дослідження у сучасному мовознавстві».

На засіданні було заслухано доповідь доцента кафедри германської філології  Жигоренко І.Ю. на тему «Фактори, що впливають на престижність мови». З повідомленнями також виступили студенти першого курсу та магістранти: студентка М129-ф групи, Лазаренко Вероніка, доповіла про «Спосіб оцінки ступеня близькості споріднених мов»; студентки 129-ф групи, Множинська Вікторія та Карцева Юлія, розповідали про знакові символи Німеччини «Deutsche Nationalsymbole» та цікаві факти німецької мови  «Sechs Faktoren zur deutschen Sprache». Сірий Сергій, студент М128-ф групи, зробив доповідь за темою магістерського дослідження та розповів про «Підходи до вивчення біблеїзмів у німецькій лінгвістиці».

Чергове засідання відбудеться вже після різдвяних свят, наприкінці січня, очікуються доповіді студентів, наукові роботи яких плануються для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.

Залишити відповідь