«Мелітополь: черешнева столиця України саме тут!»

Вже стало доброю традицією мелітопольською міською радою надавати фінансову підтримку громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів. Цього разу на розгляд конкурсної комісії було подано аж 13 проектів, й все ж рішенням конкурсної комісії (голова, заступник мера, Світлана Бойко) тільки 7 з них, буде надане співфінансування з міського бюджету м. Мелітополя. Один з таких проектів став створення мапи «Мелітополь: черешнева столиця України саме тут!» задля популяризації Мелітополя як туристичного, садівничого, наукового та ділового центру півдня України, презентованого громадською організацією «Комʼюніті плюс».

Яку амбітну мету ми намагаємось реалізувати: любов і шана мелітопольської громади до черешні надзвичайно велика, чого варті імена Оратовського М.Т., Туровцевих М. І. та В.А. – наших знаних на весь світ селекціонерів, креативні назви вулиць та провулків, пам’ятник А. Корвацькому, дача Філібера, навіть на логотипі Мелітополя також зображено черешню; у місті є навіть футбольний клуб «Мелітопольська черешня», а хто не знає про наш соціально-ярмарковий фестиваль «ЧерешнЕво», хто не куштував варення з білої черешні, а хто не купляв відрами, чи хоча б кілограмами черешню на наших базарах! Однак, мало хто, навіть серед містян, не кажучи вже про гостей, знає історію виникнення черешневих садів на Мелітопольщині, створених на базі Дослідної станції садівництва ім. М.Ф. Сидоренка ІС НААН, і відомих на весь світ сортів мелітопольської черешні, і тим-паче про вишнево-черешневі сорти (дюки), які останнім часом набувають все більшої популярності, а також про наукові та культурні об’єкти нашого міста, пов’язані з черешнею. Це все буде зображено на нашій мапі «Мелітополь: черешнева столиця України саме тут!»

Вельмишановні мелітопольці, наразі наша ГО «Комʼюніті плюс», наші партнери, науковці МДПУ ім. Богдана Хмельницького, запрошують всіх вас до тісної й креативної співпраці: діліться з нами своїми ідеями, пропозиціями, рецептами, пишіть, що саме ви хочете бачити на нашій такій унікальній й єдиній в Україні мапі «Мелітополь: черешнева столиця України саме тут!»

А ще, ми раді будимо вас бачити на пізнавально-просвітницькому лекторію «Садівництво на Мелітопольщині – історія та сучасність» (Мелітопольський краєзнавчий музей, 10 вересня 2019 р.) та тренінгу з 3D-проектування «Декоративна черешня в ландшафтному дизайні Мелітополя» (Коворкінг – міська бібліотека ім. М. Горького, 17 вересня 2019 р.).
Керівник проекту, Наталя Туровцева, член ГО «Комʼюніті плюс», доцент кафедри ботаніки і садово-паркового господарства МДПУ імені Богдана Хмельницького.

 

Інформацію підготувала Н.Н.Туровцева

Залишити відповідь