14 березня 2019 року на базі Мелітопольської ЗОШ № 23 вчителі біології і природознавства міста і Мелітопольського району взяли участь у навчальному семінарі з біології «Виклики Нової української школи: стандарт, освітній процес, оцінювання», який проводив кандидат біологічних наук, заступник директора з наукової роботи гімназії № 27 м. Харкова, автор підручника для учнів «Біологія» (9 клас, 10 клас), Заслужений учитель України Шаламов Р.В.

Під час семінару було розглянуто питання стосовно стандарту природничої освіти Нової української школи та формування життєво важливих компетентностей учнів на уроках біології.

Новий підручник з біології, автором якого є Шаламов Р.В., має яскравий дизайн, включає актуальну інформацію, доступний виклад навчального матеріалу, цікаві завдання, дотепні проекти, результати новітніх досліджень, численні графіки і таблиці, цікаві запитання після параграфів.

Здобутки нового підручника «Біологія» для 9 і 10 класів можливо використовувати  на практичних заняттях з дисципліни «Методика навчання біології та природознавства» для студентів хіміко-біологічного та природничо-географічного факультетів.

Інформацію підготувала Логвіна-Бик Т.А.

Залишити відповідь