Педагогічна практика здобувачів вищої освіти – це один із важливих етапів процесу становлення майбутнього вчителя. Вона є невід’ємною частиною цілісної системи підготовки студентів до професійної педагогічної діяльності і проводиться з відривом від навчання.

23 березня 2023 року на філологічному факультеті була проведена установча конференція з виробничої (педагогічної) практики для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня (119-ф, спеціальність: 014.02 Середня освіта (Мова і література (англійська)), 319/1-ф, 319/2-ф, спеціальність: 014.01 Середня освіта (Українська мова і література); 511-ф, 512-ф (за скороченим терміном навчання), спеціальність: 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література),  611-ф (за скороченим терміном навчання), спеціальність: 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) та другого (магістерського) рівня (М 312-ф, спеціальність: 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) та М 112-ф, спеціальність: 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література)).

Майбутні фахівці доєдналися до прямого ефіру в Zoom з метою ознайомлення з основними організаційними заходами, що забезпечують підготовку та порядок проведення виробничої практики (педагогічної). Виробнича практика (педагогічна) проводиться згідно з «Положенням про практичну підготовку здобувачів вищої освіти у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького».

Здобувачі ознайомилися із загальними положеннями та вимогами до організації та проведення виробничої практики. Було зазначено терміни проходження практики для кожної групи.

Після цього науково-педагогічні працівники від кафедри педагогіки і педагогічної майстерності, кафедри української мови, кафедри методики викладання германських мов та кафедри української  і зарубіжної літератури ознайомили здобувачів вищої освіти з вимогами щодо написання та оформлення звіту про практику та критеріями оцінювання.

Під кінець зустрічі заступник декана філологічного факультету з питань організації  і проведення практик побажала здобувачам вищої освіти успішного проходження виробничої (педагогічної) практики.