30 листопада 2022 р.в рамках загальноуніверситетської виховної години «Революція на граніті: Українське студентство в боротьбі за незалежність та встановлення демократичних свобод», організованого кафедрою соціології та філософії,  мовили про студентство як рушійну силу революційних перетворень в Україні.

До заходу долучилось 58 здобувачів і науково-педагогічних працівників. Спікери заходу:  Ігор Чичановський – ст. викладач кафедри соціології та філософії МДПУ, учасник протестів в жовтні 1990 р.; Олена Решетнікова – здобувачка спеціальності соціології МДПУ, учасник помаранчевої революції; Микола Бондаренко – здобувач філософського факультету (спеціальність Політологія) КНУ ім. Тараса Шевченка, доброволець територіальної оборони. 

Спікери зосередили увагу на трьох ключових політичних подіях у контексті українського націєтворення,  зокрема Революції на граніті (1990), Помаранчевій революції (2004), Революції Гідності (2014) та провідній ролі молоді як авангарду прогресивних суспільних зрушень.

Не обійшли стороною видові ознаки поняття «революція», причини її виникнення та наслідки як соціально-політичного явища.