Викладачі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького не зупиняються на шляху власного професійного розвитку та самовдосконалення. Так, доцента кафедри англійської мови Гончарову Ольгу Анатоліївну було запрошено Британською радою в Україні в якості Мастер тренера для проведення тренінгів для вчителів англійської мови Тернопільської та Одеської областей.

«Програму підвищення кваліфікації вчителів закладів загальної середньої освіти, які реалізують компетентнісний потенціал Мовно-літературної (Іноземні мови) освітньої галузі», за якою навчалися педагоги, було розроблено Міністерством освіти і науки України та Британською Радою в Україні.

Два місяці (вересень- жовтень 2021 року) плідної та продуктивної роботи над модулями Програми, баланс командної роботи на онлайн сесіях та самостійної роботи педагогів на професійній онлайн платформі (OTC platform), рефлексивні практики, креативність, критичне мислення та ініціативність – все це сприяло якісній підготовці вчителів до викладання англійської мови в 5-6 класах Нової української школи. І це тільки початок масової підготовки вчителів англійської мови до реалій Нової української школи (5-6 класи).

Пишаємося тим, що викладачі нашого університету залучені до процесу реформації сучасної системи освіти.