КАФЕДРА ПЕДАГОГІКИ І ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

ЦЕНТР ГЕНДЕРНОЇ ПРОСВІТИ

         8 листопада 2018 року о 14.30

відбудеться зустріч з ОЛЕНОЮ СТРЕЛЬНИК

докторкою соціологічних наук, ґендерною дослідницею.

 

Тема : «ТУРБОТА ЯК РОБОТА»: РОЗМОВА ПРО СУЧАСНЕ МАТЕРИНСТВО

 

Як та чому змінюється сучасне материнство? Що означає бути матір’ю в сучасній Україні? Як державна політика та ринок праці впливає на матерів? Завдяки яким ресурсам матері поєднують оплачувану та репродуктивну працю та як вони організовують щоденну турботу про дітей? Як материнство пов’язане з ґендерною нерівністю та як можна змінити цей ґендерний порядок? Ці та інші питання учасники/ці зможуть обговорити з авторкою книги «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології» Оленою Стрельник.

 

Про авторку: Олена Стрельник, докторка соціологічних наук, ґендерна дослідниця, стипендіатка програми Ендрю Карнеґі (США); авторка численних наукових та публіцистичних праць; пише для ресурсів «Українська правда. Життя», «Гендер в деталях, «Повага: кампанія проти сексизму в ЗМІ та політиці».

 

 

Захід відбудеться за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля

 

1.      Коли народжувати: як змінився вік материнства за останні 100 років? // Гендер  деталях, https://genderindetail.org.ua/season-topic/mater-batkiv/koli-narodzhuvati-yak-zminivsya-vik-materinstva-za-ostanni-sto-rokiv-134552.html, 27 червня 2018 р.

2.      Антидискримінаційна експертиза шкільних підручників: чим нас лякають та чи варто боятися // УП. Життя, 19 червня 2018 р., https://life.pravda.com.ua/columns/2018/06/19/231659/

 

Залишити відповідь