Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна

Філологічний факультет

10.04.2017

САЙТ ФІЛОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

 

Кафедра української мови Кафедра німецької філології
Кафедра української і зарубіжної літератури Кафедра англійської філології
та методики викладання англійської мови

 

Філологічному факультетові Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького вже більше двадцяти років. За цей час факультет випустив понад дві тисячі студентів денної форми навчання. Разом із випускниками заочної форми навчання та магістрами – майже чотири тисячі.

Випускники факультету працюють у школах, ліцеях, коледжах, технікумах різних областей України, а схильні до наукових досліджень продовжують навчання в магістратурі та аспірантурі. Факультет дбає про підготовку власних кадрів вищої кваліфікації. Переважна більшість викладачів філологічного факультету – це його випускники різних років. Станом на 2015-2016 навчальний рік на факультеті працюють п’ятдесят сім викладачів, тридцять вісім із них мають наукові ступені та звання, двоє навчаються в докторантурі.

Перший навчальний рік (1993-1994) факультет очолював доктор філологічних наук, професор Анатолій Максимович Науменко. З наступного навчального року до 2015 року – кандидат філологічних наук, доцент Любов Яківна Дергаль. З квітня 2015 року виконуючим обов’язки декана філологічного факультету призначено кандидата філологічних наук, доцента Тетяну Михайлівну Шарову. З 1 вересня 2015 року деканом філологічного факультету обрано кандидата педагогічних наук, доцента Тетяну Василівну Коноваленко.

Навчально-виховний процес та науково-дослідну роботу забезпечують викладачі чотирьох кафедр:

  • англійської філології та методики викладання англійської мови;
  • німецької філології;
  • української мови;
  • української і зарубіжної літератури.

На факультеті навчається здібна і талановита молодь, деякі студенти вже з молодших курсів виявляють інтерес до наукової роботи. Вони мають можливість апробувати свої перші кроки в науці під час звітних викладацько-студентських сесій МДПУ імені Богдана Хмельницького та конференціях, що проводяться в нашому університеті та інших навчальних закладах України. Студенти факультету –  постійні учасники і неодноразові переможці різних турів Всеукраїнського конкурсу знавців української мови імені Тараса Шевченка та Петра Яцика, Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

Профільні предмети навчання:

  • спеціальність "Мова  і література (англійська, німецька; німецька, англійська)": теоретичні та практичні курси англійської та німецької мов, історія зарубіжної літератури, українська мова, історія української літератури, педагогіка, психологія та інші загальноосвітні дисципліни;
  • спеціальність "Українська мова і література. Мова  і література (англійська або німецька)": теоретичні та практичні курси української мови, історія української літератури, історія зарубіжної літератури, теоретичні та практичні курси англійської та німецької мов, загальноосвітні дисципліни;
  • спеціальність "Українська мова і література": теоретичні та практичні курси української мови, історія української літератури, декоративно-прикладне мистецтво, історія образотворчого мистецтва, історія театрального мистецтва, загальноосвітні дисципліни.

На факультеті функціонує магістратура зі спеціальностей «Українська мова і література», «Мова і література (англійська)», «Мова і література (німецька)». Кафедри, що здійснюють підготовку магістрів-філологів, мають висококваліфіковані кадри, сучасну лабораторну та дослідну бази. За час навчання студенти проходять науково-практичне стажування, виробничу та переддипломну практики, які допомагають у підготовці магістерської роботи з фаху.

Студенти-філологи – активні учасники факультетських і загальноуніверситетських фестивалів та конкурсів, літературно-музичних вечорів, присвячених творчості діячів літератури та мистецтва. Улюбленицею всіх студентів і викладачів є факультетська команда КВК «Фільчина грамота».

 

Адреса факультету:

72312, Запорізька область, м. Мелітополь, вул. К. Маркса, 24.

Телефони:

Підготовче відділення (0619) 44-03-06

Приймальна комісія (0619) 44-05-60

Декан (0619) 44-04-62

Деканат (0619) 44-04-63

Наш сайт: www.filolog.mdpu.org.ua


СКЛАД ДЕКАНАТУ

Декан факультету

кандидат педагогічних наук,
доцент

Тетяна Василівна
Коноваленко

Заступник декана
з навчальної роботи

старший викладач

Наталя Євгенівна
Мілько

Заступник декана
з виховної роботи,
питань практик та
працевлаштування випускників

кандидат філологічних наук,
доцент

Оксана Володимирівна
Коваль

Заступник декана
з науково-дослідної роботи
та міжнародного співробітництва

кандидат філологічних наук,
доцент

Надія Юріївна
Акулова

Відповідальна за
профорієнтаційну  роботу

кандидат філологічних наук,
доцент

Надія Валеріївна
Денисенко

Секретар факультету

Вікторія Віталіївна
Фуклєва