🏛️🇺🇦 27 березня 2025 року, в рамках XVI Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти», колективом кафедри економіки, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу було організовано та проведено круглий стіл «Основні тенденції формування інклюзивного туризму в умовах невизначеності».

🎤🎓Модераторами заходу стали запрошені фахівці-практики та підприємства-партнери кафедри в рамках виконання договорів про співпрацю.

🏨👩🏼‍💼Олена Бут, власниця ПП «Туристична компанія «Ассоль»», акцентувала увагу на актуальності вирішення проблем інклюзивного туризму в Україні, необхідності його розвитку та відновлення в сучасних реаліях.

🍽👩🏻‍💼 Каріна Синевич, власниця бренду Bon Brioche Bistre, експертка з 15-річним досвідом у галузі HoReCa, поділилася своїм досвідом створення та функціонування підприємств ресторанного бізнесу в Україні та Європі. Вона наголосила на важливості розвитку інклюзивного туризму, вдосконаленні туристичної інфраструктури, орієнтованої на споживачів, які зазнали наслідків війни.

🎯👥До участі у заході долучилися здобувачі кафедри, які презентували власні наукові дослідження на базі Науково-освітньої лабораторії готельно-ресторанного та туристичного бізнесу МДПУ імені Богдана Хмельницького.

✅👩🏼‍🎓Професорка кафедри Катерина Пилипенко наголосила на необхідності формування стратегії розвитку інклюзивного туризму, впровадження інноваційних механізмів у його функціонування та створення безбар’єрного простору для людей з обмеженими можливостями, особливо в умовах війни та у повоєнний період.

🌍🙋🏻‍♂️ Павло Барський, власник ЗАТ «ОРМЕ ІНВЕСТИСІЙОС» (м. Вільнюс, Литва), приєднався до заходу та побажав усім присутнім успішного вирішення актуальних проблем туристичної галузі, конкурентоспроможності та миру Україні.

👏🏻💐Колектив кафедри щиро вдячний всім модераторам, гостям, колегам, здобувачам та учасникам заходу за підтримку, зацікавленість і внесок у розвиток інклюзивного туризму!