Зимова школа з медіаграмотності від IREX. Практикум «7 консультаційних станцій з експертами з розробки навчальних програм»29 січня 2020 р. викладачам МДПУ імені Богдана Хмельницького, які беруть участь у Зимовій школі проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність – національне розгортання (напрямок ЗВО)» від IREX, було запропоновано обрати три локації із 7-ми запропонованих консультаційних станцій з експертами розробки навчальних програм. Серед консультаційних станцій організатори проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» запропонували:

Практикум 1. Ігрофікація як тренд сучасної освіти. Тренер – вчитель історії з м. Львів Андрій Залужний.

Практикум 2. Інтерактивні методи та інструменти навчання. Тренер –  Андрій Вишняк – вчитель.

Практикум 3. Онлайн інструменти в інтерактивному навчанні медіаграмотності. Тренер – Олександр Шлєєнков – менеджер з IT ті інновацій America House Kyiv.

Практикум 4. Аналіз медіаповідомлень як інтеграційна методика. Тренерка – Марина Дорош – журналістка, медіаекспертка, розробниця навчального контенту IREX.

Практикум 5. Створення медіапродукту та його інтеграція в навчальну дисципліну. Тренерка – Олена Тараненко – медіаекспертка, журналістка, кандидат філологічних наук, менеджерка з підвищення потенціалу IREX.

Практикум 6. Психологічні аспекти інтеграції медіаграмотності в педагогічну практику. Тренерка – Любов Найдьонова – доктор психологічних наук, член-кореспондент НАПН України, заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України.

Практикум 7. Використання алгоритмів та інструментів перевірки інформації у навчалльному процесі. Тренерка – Вікторія Романюк – журналістка, заступниця головного редактора фактчекінгового видання Stopfake.org.

Гра «Медіаграмотна мафія» від Академії української преси навчила передбачати поведінку учасників інформаційного простору, які виступили у ролі фейків, фактчекера, свободи слова, правди.

Нагадаємо, що дві команди від МДПУ імені Богдана Хмельницького загальною кількістю 10 викладачів беруть участь у Зимовій школі міжнародного проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність – національне розгортання (напрямок ЗВО)».  Одну команду очолює декан філологічного факультету, доцент Коноваленко Т.В. у складі: Денисенко Н., Мілько Н.Є., Надольська Ю., Коваль О.В. Другу команду очолює доцент кафедри педагогіки і педагогічної майстерності Ізбаш С.С. у складі: Яковенко А.С., Котова Л.М., Логвіна-Бик Т.А., Букрєєва І.В. Організатором виступає Міжнародна рада наукових досліджень та обмінів IREX, Посольство США та Посольство Великої Британії у партнерстві з Академією української преси та за підтримки Міністерства освіти і науки України. Зимова школа об’єднала 96 викладачів педагогічних закладів вищої освіти з різних регіонів України: Мелітополь, Вінниця, Суми, Переяслав, Кропивницький, Київ, Чернігів, Житомир, Бахмут, Слов’янськ, Тернопіль, Запоріжжя та має на меті надати українській молоді навички критичного сприйняття інформації (КСІ) необхідні для того, аби бути добре поінформованим, вимогливим та активним громадянином, здатним протистояти маніпулятивним технологіям та дезінформації.

Інформацію підготували: доцент Ізбаш С.С. та доцент Коноваленко Т.В.

Залишити відповідь