Конкурс педагогічної майстерності «Я – вчитель-професіонал» 10 квітня 2019 року в стінах головного корпусу університету відбувся конкурс педагогічної майстерності «Я – вчитель-професіонал».

Мета заходу – розвиток професійно-педагогічних компетентностей у проектній діяльності вчителя, популяризація нових продуктивних форм і методів освітньої діяльності.

Організатори конкурсу –  викладачі кафедри педагогіки і педагогічної майстерності та керівник практик Копилова Т.В.  Безпосередньо створенням проектів  керували професор Коробченко А.А. і доцент Бєльчева Т.Ф.

Учасники заходу: Скориця Дар’я (філологічний факультет, 4 курс, 215 група); Сурженко Вікторія (факультет інформатики, математики та економіки, М118-і);  Ордян Левон (природничо-географічний  факультет, 115-п); Кубрак Анна (Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти, 215-с).

На початку заходу виступила завідувач кафедри педагогіки і педагогічної майстерності професор Коробченко А.А. Вона звернула  увагу присутніх, що вперше в межах конкурсу «Я – вчитель-професіонал» проводиться представлення педагогічних проектів. Для конкурсу  була обрана проектна технологія, яка є одним із різновидів квазіпрофесійної діяльності, що сприяє засвоєнню навчального матеріалу в умовах, наближених до умов їх застосування. Проекти були орієнтовані на підвищення якості освіти і виховання в школах.

На конкурсі були представлені проекти, апробовані студентами під час виробничої практики у закладах загальної середньої освіти. Теми педагогічних проектів: Скориця Дар’я «Фанфік як метод розвитку творчих здібностей учнів на уроках української літератури в сучасній школі»; Сурженко Вікторія «Математична мозаїка»;  Ордян Левон «Застосування відеоекскурсії «Приазовський промисловий альянс» у вивченні географії»; Кубрак Анна «Пізнай та захисти».

За відгуками вчителів-практиків теми та зміст представлених проектів відповідають сучасним вимогам освітніх програм Нової української школи. Студенти показали глибокі теоретичні знання та професійні навички у процесі впровадження проектної технології у закладах  загальної середньої освіти. Презентації проектів конкурсантами викликали щирий професійний інтерес присутніх викладачів і студентів, що виявилось у змістовному обговоренні кожного проекту. Для присутніх студентів третього курсу конкурс сприяв формуванню мотивації до їх участі у проектній діяльності в наступному навчальному році.

Кафедра педагогіки і педагогічної майстерності вдячна усім учасникам і організаторам конкурсу та заступникам деканів Стрілець О.В., Топаловій О.І., Коваль О.В., Саєнко Ю.О, та доцентам: Мелаш В.Д., Атрошенко Г.І. та Фефілофій Т.В.

Всі учасники конкурсу педагогічних проектів отримали сертифікати та  нагороди від профспілкового комітету університету,  деканату інформатики, математики та економіки.

Залишити відповідь