5 лютого 2019 року доцент кафедри педагогіки і педагогічної майстерності Світлана Ізбаш провела захід з профорієнтації у Вознесенській гімназії «Орієнтир» Мелітопольської районної ради для учнів 11-их класів. У заході взяли участь студенти природничо-географічного факультету спеціальності 014.07 «Середня освіта. Географія» 116-п групи Безгинська Анастасія та Луконіна Юлія.

У своєму виступі перед учнями, Світлана Ізбаш повідомила, що цьогоріч вступники, які мають бажання працювати в сільській місцевості, вперше зможуть скористатися правом першочергового зарахування на бюджет. Це стосується майбутніх вчителів, які оберуть навчання на спеціальностях галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка». Право першочергового вступу отримають ті, хто попередньо пройде конкурс та укладе угоду на відпрацювання в селі або селищі міського типу не менше 3 років. Конкурс організовує облдержадміністрації (ОДА) на основі прогнозу місцевих рад щодо потреби фахівців з вищою педагогічною освітою. При цьому місцеві ради, що дають замовлення, зобов’язані прийняти рішення про забезпечення майбутніх працівників безоплатним житлом на термін не менш як 3 роки.

Конкурси будуть оголошені до 1 березня, а до 30 квітня – вже їх результати. Світлана Ізбаш закликала майбутніх вступників гімназії виявляти ініціативу, цікавитися можливістю першочергового вступу в представників своєї місцевої влади.

Переможці конкурсів отримають право на першочергове зарахування. Їх конкурсний бал множитиметься на першочерговий коефіцієнт (1,05). Для вступників на бакалавра в Умовах прийому додатково передбачено спеціальну квоту-4, під яку буде надано частину бюджетних місць.

Після закінчення навчання випускник повинен буде протягом місяця прибути до місця відпрацювання, укласти трудовий договір та почати роботу.

Перед учнями виступили також і студенти, зокрема Анастасія Безгинська повідомила про педагогічні спеціальності природничо-географічного факультету, розповіла про навчальні та виробничі практики, які проходять студенти як у м. Мелітополі так і далеко за його межами. Студенти факультету на чолі з викладачами регулярно здійснюють виїзди по Запорізькій області, а також до Харківщини і Херсонщини, регіону Карпат, узбережжя Азовського і Чорного морів. В останнє десятиліття важливого значення набули закордонні практики – до Болгарії, Польщі, Німеччини, Туреччини. Анастасія окремо зупинилась на особливостях проходження студентами педагогічної практики у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та можливості їх проходити не тільки в Україні, але й закордоном. Луконіна Юлія розповіла про студентське самоврядування, про можливості студентів корисно проводити своє дозвілля. На факультеті традиційно проводяться спортивні змагання, козацькі розваги, туристські походи, фестивалі та змагання, зустрічі з видатними людьми тощо.

Учням роздали інформаційні буклети і запропонували зробити вибір на користь педагогічних спеціальностей та спеціалізацій природничо-географічного факультету:

014.07 Середня освіта (Географія)

Спеціалізація – Біологія.

Кваліфікація – бакалавр освіти (за предметною спеціалізацією «Географія»). Вчитель географії та біології.

Спеціалізація – Фізична культура.

Кваліфікація – бакалавр освіти (за предметною спеціалізацією «Географія»). Вчитель географії та фізичної культури.

Спеціалізація – Іноземна мова (англійська).

Кваліфікація – бакалавр освіти (за предметною спеціалізацією «Географія»). Вчитель географії та англійської мови.

Спеціалізація – Історія.

Кваліфікація – бакалавр освіти (за предметною спеціалізацією «Географія»). Вчитель географії та історії.

014.11. Середня освіта (Фізична культура)

Спеціалізація – Організація і методика спортивно-масової роботи.

Кваліфікація – бакалавр освіти (за предметною спеціалізацією «Фізична культура»). Вчитель фізичної культури. Організація і методика спортивномасової роботи.

Спеціалізація – Методика туристичної роботи.

Кваліфікація – бакалавр освіти (за предметною спеціалізацією «Фізична культура»). Вчитель фізичної культури. Організатор туристичної роботи.

014.03 Середня освіта (Історія)

Кваліфікація – бакалавр освіти (за предметною спеціалізацією «Історія»). Вчитель історії.

Залишити відповідь