15-16 квітня 2021 року кафедра авіаційної психології Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій провела XІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень». У форматі онлайн захід відбувся у рамках четвертого Міжнародного симпозіуму «Соціокультурний дискурс глобалізованого світу: наука, освіта, комунікація». Співорганізаторами виступили вищі навчальні заклади з Литви, Польщі, Туреччини, Португалії, Швеції, Швейцарії, Азербайджану та із різних куточків України.

Метою проведення Міжнародної конференції було привернення уваги міжнародної спільноти психологів до особливостей людського фактору в авіації та в інших екстремальних напрямах.

Серед 135 науковців з України та світу участь у заході взяла і проректор з наукової роботи МДПУ імені Богдана Хмельницького Людмила Москальова, яка виступила з доповіддю на тему: «Автономія особистості: теоретичні і практичні аспекти».

Протягом 2-х днів роботи конференції, учасники змогли взяти участь у роботі секцій та заходах для молодих учених і студентів. Випускниця кафедри авіаційної психології, дитячий психолог, освітня інноваторка, КПТ-консультант, тренер і розробник освітніх програм для підлітків, фасилітатор, експерт Destination Imagination (Всеукраїнської олімпіади креативності), засновниця Школи «Агенти змін», Клюзко Катерина провела онлайн-тренінг «Розвиток резильєнтності підлітків під час дистанційного консультування у когнітивно-поведінковому підході». Натомість, психологиня, викладач та аспірантка кафедри Кравченко Юлія ‒ Workshop «Поведінка у стресових ситуаціях».

Вкінці заходу учасники познайомилися з новими технологічними досягненнями у світі, зокрема, їхній увазі був представлений відеофільм про літаючі автомобілі.

У результаті, усі заходи були теоретично обґрунтовані та практично орієнтовані для діяльності майбутніх психологів у екстремальних умовах із використанням новітніх засобів, технік та технологій.

Джерело:http://gmi.nau.edu.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=6281:2021-04-19-17-59-03&catid=5:news

Залишити відповідь