Відбувся вебінар «Досвід упровадження курсу «Людина. Родина. Світ» в умовах НУШ29 травня відбувся вебінар «Досвід упровадження курсу «Людина. Родина. Світ» в умовах НУШ.

Організаторами вебінару виступили ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України і Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького.

На вебінар запрошувалися вчителі початкових класів, які упроваджують курс «Людина. Родина. Світ.» На початок вебінару зареєструвалося 162 учасники з 27 шкіл України, а також по 1 учаснику зі шкіл США і Турції, які також упроваджують цей курс. Оскільки вебінар відкритий, то в ньому взяли участь всі бажаючі і без реєстрації. Тому загалом учасників на вебінарі було набагато більше.

На початку вебінару з вітальним словом звернулася до учасників Лариса Борисівна Лук’янова – доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, директор Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України.

Перед учасниками вебінару виступили автори курсу: «Людина. Родина. Світ»: Людмила Юріївна Москальова – доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, і Едуард Олександрович Помиткін – доктор психологічних наук, професор, провідний науковий співробітник відділу психології праці ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України.

Вчителі мали можливість звернутися до авторів курсу із запитаннями, висловити свої пропозиції, враження й побажання. Більшість запитань стосувалися забезпечення підручниками, робочими зошитами, методичним і наочним матеріалом. Наразі це є нагальною проблемою, яку потрібно вирішувати разом. Оскільки фонд, який започаткував цей проект, припинив фінансування, ми шукаємо інші можливості й звертаємося до всіх небайдужих за допомогою, порадою, конструктивними пропозиціями.

У 2018 році комплект навчальних посібників для початкової школи «Людина. Родина. Світ.» отримав Золоту медаль на Десятій міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті». м.Київ, 23.10.2018 р. Зараз цей курс упроваджують понад 80 шкіл України, 1 школа в США і 1 – в Турції. У минулому році проходив перший етап очних семінарів автори й організатори зустрічалися з учителями в Києві і кількох містах України. Сьогодні було проведено 2 етап в режимі онлайн зустрічі.

Всі учасники отримали сертифікати.

Ми дуже дякуємо всім учасникам за активну участь, за запитання, коментарі, побажання, і висловлені враження. Від імені учасників висловлюємо велику вдячність Ларисі Борисівні Лук’яновій – директору Інституту – за підтримку і сприяння у проведенні вебінару, авторам курсу – Людмилі Юріївні Москальовій і Едуарду Олександровичу Помиткіну, а також Кірілу Васильовичу Котуну за технічну підтримку і допомогу з підготовкою сертифікатів.

Ми не прощаємося, а кажемо – до нових зустрічей!

Залишити відповідь