Психологічні тренінги на базі Гірсівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенівВ межах реалізації договору між Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького та освітніми закладами Гірсівської сільської ради кафедрою психології активно реалізуються заходи щодо психологічного супроводу учасників освітнього процесу.

Першим важливим етапом стало проведення комплексної психологічної діагностики для учнів на базі Лабораторії психофізіологічних досліджень, результати якої дозволили надати рекомендації щодо розвитку дітей, а отримані дані стали орієнтиром у плануванні подальшої роботи.

А вже 25 лютого 2020 р. викладачі кафедри психології – доценти Гузь Н.В., Шевченко С.В., старші викладачі Варіна Г.Б. і Титаренко О.І., а також здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія Іванова Марія та Качуровська Євгенія завітали до Гірсівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів для проведення психологічних тренінгів.

Відразу на трьох локаціях була організована робота – семінар – тренінг «Профілактика професійного вигорання вчителів» для педагогічного колективу закладу, авторська трансформаційна гра «Розправ крила», до якої активно долучилися батьки учнів та арт-терапевтична гра-тренінг «Чарівний світ малюнку» для учнів 1-4 класів.

В ході роботи вчителі активно обговорювали прояви та причини виникнення професійного вигорання, шукали шляхи профілактики та ефективні стратегії його подолання. Кожен вчитель отримав методичні розробки та психологічні рекомендації, що стануть у нагоді в їх професійній діяльності.  Під час тренінгу для батьків було актуалізовано питання та проблеми, які є  «болючими» у взаємостосунках з дітьми, батьки мали можливість проаналізувати свій досвід сімейного виховання, а сам процес взаємодії дав поштовх для подальшої співпраці. Малювання – це чудова можливість для дітей «відкритися», поділитися своїми емоціями та страхами.   Адже іноді так важко висловити словами всі ті емоції, що відчуває дитина. Чарівний арт-терапевтичний простір – м’який та безпечний спосіб доторкнутися до внутрішнього світу дітей. В атмосфері безумовного прийняття учні творили власні шедеври, презентували  свої роботи, обмінювалися враженнями та дарували обійми.

Дякуємо усім учасникам тренінгів за активність, прагнення до саморозвитку. Чекаємо нових захоплюючих зустрічей!

Залишити відповідь