Конкурс перекладачів «Крізь тяготи до зірок» на філологічному факультеті25 лютого 2020 р. на філологічному факультеті в рамках тижня англійської мови старшим викладачем кафедри германської філології Н.Ю. Байтеряковою було проведено конкурс перекладачів «Крізь тяготи до зірок». У конкурсі взяли участь студенти 2 курсу спеціальності «Германські мови». Учасникам конкурсу було запропоновано продемонструвати свої перекладацькі здібності у таких етапах:

– письмовий переклад англійських діалогів у синхронному режимі;

– літературний переклад англомовного уривку з твору «On Writing» відомого сучасного письменника Стівена Кінга, де він надає поради майбутнім письменникам та читачам;

– літературний переклад англійською уривку з твору «Як писали класики» відомого сучасного українського письменника та літературознавця Ростислава Семків, де автор аналізує особливості творчості Аґати Крісті.

Студенти виявили зацікавленість не лише у завданнях конкурсу, але й у запропонованих творами та побажали ознайомитись з ними глибше для розширення власного світогляду та набуття професійних компетентностей.

Залишити відповідь