Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету ТИЖДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ НА ФІЛОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

ТИЖДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ НА ФІЛОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

15.04.2016

На філологічному факультеті МДПУ імені Богдана Хмельницького тривають заходи, присвячені Року англійської мови в Україні. З 11 квітня кафедра англійської філології та методики викладання англійської мови провела Тиждень англійської мови. Розпочався він з виставки стіннівок на тему «Україна - моя Батьківщина». За яскраві та змістовні газети студенти 115-ф, 125-ф, 135-ф груп отримали солодкі призи.

Продовженням тижня став похід студентів першого курсу  до бібліотеки університету.  Вони ознайомились з літературою, яка наявна в бібліотеці та взяли участь в проекті “Book-crossing”. Співробітники бібліотеки подарували відвідувачам англомовну художню та методичну літературу, а студенти, у свою чергу, запевнили, що обов’язково  використають ці книги в роботі над курсовими та дипломними проектами.

У середу, 13 квітня, доцент кафедри англійської філології та методики викладання англійської мови Тамара Насалевич  провела засідання дискусійного клубу. Цього разу членам Клубу, якими стали студенти 215, 114, 124, 134 та 155 груп, було запропоновано тему “Questions in Our Life” («Питання в нашому житті»). Зустріч провели студентки другого курсу Ірина Долодарова та Алла Лінник. До обговорення присутнім були запропоновані висловлювання видатних постатей щодо ролі питань у житті людини. Розглядалися різні види питань, які сприяють налагодженню комунікації.

14 квітня на філологічному факультеті в рамках Тижня англійської мови та з метою популяризації іншомовної освіти серед студентів немовних спеціальностей асистентом кафедри англійської філології та методики викладання англійської мови Ольгою Корець було проведено семінар «Англійська через Інтерент - з користю та задоволенням». На семінар було запрошено представників студентства всіх факультетів. Серед великої кількості онлайн ресурсів студентам було продемонстровано найпопулярніші та найбільш ефективні, за допомогою яких можна вивчати англійську мову самостійно. Студенти отримали докладну характеристику наповнення навчальних сайтів, почули про правила користування ними та види роботи, які пропонуються тим чи іншим навчальним ресурсом. Також присутнім було надано практичні поради щодо правильної організації самостійного вивчення англійської за допомогою Інтернету. Ольга Михайлівна пояснила, як можна працювати з відео- й аудіоматеріалами.

В останній день тижня, 15 квітня, на філологічному факультеті відбувся “Брейн-ринг”, підготовлений викладачами кафедри англійської філології та методики викладання англійської мови Тетяною Харченко та Наталею Гостіщевою. Студентам запропонували перевірити свої знання з мови, літератури, культури, політичного устрою, історії англомовних країн.

За перемогу боролися дві команди, які дискутували та обирали відповіді на поставлені питання. Здобувати перемогу їм допомагав тонкий гумор й дружня атмосфера в аудиторії, а також підтримка уболівальників.

Вікторина завершила тиждень англійської мови, але заходи, присвячені Року англійської мови в Україні, тривають. У вівторок, 19 квітня, викладачі англійської мови та всі охочі пройдуть пробне тестування з англійської мови для визначення рівня володіння мовою, яке організоване Запорізьким центром вивчення мов «Поліглот» за ініціативи та підтримки ректора університету, професора Валентина Молодиченка.

20 квітня к.пед.н. Ірина Баранцова разом зі студентами факультету запрошує всіх охочих на літературний вечір «Вільям Шекспір – геній англійської драматургії», а 21 квітня асистент кафедри англійської філології та методики викладання англійської мови Віта Іванова занурить студентів у чарівний та захоплюючий світ творів Шарлоти Бронте. Тож, вивчайте англійську із задоволенням та приєднуйтесь до нас у соціальних мережах і слідкуйте за анонсами https://www.facebook.com/groups/754317464715051/; https://vk.com/club34356245 !

 

Інформацію підготувала Денисенко Н.В.