Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Призначення Анатолія Миколайовича Солоненка на посаду ректора Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького

Призначення Анатолія Миколайовича Солоненка на посаду ректора Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького

14.02.2017

14 лютого 2017 року відбулося урочисте засідання Вченої ради університету з нагоди призначення доктора біологічних наук, доцента Солоненка Анатолія Миколайовича на посаду ректора Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Окрім професорсько-викладацького складу, керівників структурних підрозділів університету і студентів, на заході були присутні почесні гості – представники міської влади та системи освіти – Мелітопольський міський голова Мінько Сергій Анатолійович, начальник управління освіти Мелітопольської міської ради Єлісєєв Ігор Анатолійович, начальник відділу освіти Мелітопольської районної державної адміністрації Безбородих Тетяна Миколаївна, ректор Запорізького Національного технічного університету, голова Ради ректорів Запорізького вузівського центру, доктор технічних наук, професор Бєліков Сергій Борисович.

Урочисте засідання відкрила перший проректор МДПУ ім. Б. Хмельницького, доктор біологічних наук, професор Мальцева Ірина Андріївна, яка привітала новопризначеного ректора і надала слово міському голові. Мінько Сергій Анатолійович зачитав наказ Міністерства освіти і науки України, згідно з яким Солоненка Анатолія Миколайовича призначено на посаду ректора Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького з 14 лютого 2017 р. до 13 лютого 2022 р. терміном на 5 років. Мер міста зауважив, що нова посада накладає величезну відповідальність, і тому, вітаючи нового керівника від себе і міської влади у цілому, побажав йому не зменшувати обертів, а, навпаки, з новими силами та креативними ідеями йти вперед.

Анатолій Миколайович виступив із промовою, у якій звернувся до всієї університетської громади: “Для того, щоб сьогоднішня подія відбулася, нам з Вами потрібно було пройти певний шлях. Це був новий і невідомий шлях, шлях випробування на витримку, міцність і порядність. І ми його гідно пройшли, бо весь цей час Ви були зі мною, а я був з Вами, ми були разом. Разом нам іти і далі, разом вирішувати проблеми, разом здобувати перемогу, бо ми єдина і згуртована команда”. Новий ректор подякував усім присутнім за вибір і підтримку та висловив упевненість у тому, що досягти успіху можна лише будучи єдиним цілим, тому що імідж університету залежить від роботи всього колективу.

“Я впевнений, що в нас усе вийде. І цю впевненість мені надає той великий творчий і науковий потенціал, який сьогодні має наш університет, а це насамперед люди, тобто ми з Вами. З іншого боку, сьогодні і наше Міністерство, а також обласна і міська влада зацікавлені у тому, щоб наш виш був самодостатнім закладом в освітньому просторі України. Тож усе в наших руках”, – зазначив у своїй промові А. М. Солоненко. Він також висловив подяку попереднім керівникам університету – Аносову І.П і Молодиченку В.В., адже кожен із них приніс у роботу навчального закладу свою специфіку і певні традиції.

“Сьогодні нам із Вами разом прийдеться багато чого і відтворити, і створити. Бо такі вимоги сучасної доби. Від нас залежить, яким буде університет. А він повинен бути європейським за змістом і національним за духом”, – підсумував Анатолій Миколайович.

На урочистому засідання Вченої ради було зачитано вітальні листи від голови Запорізької обласної ради Самардака Григорія Вікторовича, депутата Запорізької обласної ради Романова Віктора Івановича, ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Коцана Ігоря Ярославовича, ректора КЗ “Харківська гуманітарно-педагогічна академія” Харківської обласної ради Пономарьової Галини Федорівни, ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Черевка Олександра Володимировича, ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Безлюдного Олександра Івановича, колективу факультету біології, географії та екології Херсонського державного університету, колективу Національного лісотехнічного університету України.

Анатолій Миколайович отримав привітання із призначенням на посаду ректора від колективу викладачів, співробітників і студентів МДПУ ім. Б. Хмельницького, а також побажання невичерпної енергії, бадьорості й оптимізму, впевненості у власних силах і підтримки оточення, далекосяжних перспектив, мудрих рішень і творчих звершень, успішної і безперешкодної реалізації усіх планів і намірів.

Із пісенним привітанням виступив народний колектив України – джаз-квартет “Саунд-версія”, лауреат численних міжнародних і всеукраїнських естрадно-джазових фестивалів і конкурсів (художній керівник, доцент Олександр Стотика).

Другим питанням засідання було нагородження викладачів університету почесними грамотами Кабінету Міністрів України. Арабаджи Олена Семенівна, Хромишев Віталій Олександрович і Афанасьєва Людмила Василівна були відзначені за вагомий особистий внесок у забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм. Федорову Олену Василівну нагороджено нагрудним знаком за наукові та творчі досягнення.

Другим питанням засідання було нагородження викладачів університету. Арабаджи Олена Семенівна, Хромишев Віталій Олександрович і Афанасьєва Людмила Василівна були відзначені почесними грамотами Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм. Федорову Олену Василівну нагороджено нагрудним знаком за наукові та творчі досягнення.

Завершилося урочисте засідання Вченої ради університету виконанням гімну України.

Прес-служба університету