Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Здобутки науковців університету презентовано на Першій Міжнародній конференції членів Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються (Ханчжоу, Китайська народна республіка).

Здобутки науковців університету презентовано на Першій Міжнародній конференції членів Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються (Ханчжоу, Китайська народна республіка).

16.11.2016

15-16 листопада 2016 року проректор з наукової роботи університету доцент С.М. Прийма взяв участь у Першій Міжнародній конференції членів Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються, яка пройшла у місті Ханчжоу (Китайська народна республіка). Конференція зорганізована Національною комісіє у справах ЮНЕСКО у КНР, Інститутом ЮНЕСКО з освіти впродовж життя (м. Гамбург, Німеччина) та муніципалітетом міста Ханчжоу. Учасниками конференції стали біля 100 очільників та представників міст – членів Глобальної мережі ЮНЕСКО з усього світу.

Україна була представлена містом Мелітополь, яке у червні 2016 року приєдналося до спільноти прогресивних міст, що підтримали Пекінську декларацію (2013) та задекларували в якості пріоритету свого розвитку підтримку освіти упродовж життя.

На конференції відбулися презентація успішних практик з усього світу, активне спілкування представників міст, обмін досвідом з упровадження основних принципів міст, що навчається, та визначення пріоритетів на майбутнє.

Доцент С.М. Прийма у своїй доповіді зпозиціонував Мелітополь як активне європейське місто, яке представляє Україну на міжнародній арені, у тому числі і Програмі Ради Європи «Інтекультурні міста», презентував здобутки міста на шляху розвитку людського потенціалу через навчання упродовж життя та відзначив роль і місію МДПУ в цих процесах. Адже саме за ініціативи науковців університету на чолі з ректором професором В.В. Молодиченком була підготовлена і відправлена заявка міста на вступ до Глобальної мережі ЮНЕСКО, зорганізовано та проведено  Міжнародні дні освіти дорослих у Запорізькій області з епіцентром у Мелітополі.

Презентаційні матеріали з інформацією про Мелітополь були вручені Генеральному секретареві Національної комісії у справах ЮНЕСКО у КНР Mr. Yue Du, директору Інституту ЮНЕСКО з освіти впродовж життя Mr. Arne Carlsen та консультаyту програми «Міста, що навчаються» Mr. Sung Lee.

Слід зауважити, що участь у конференції такого масштабу стала можливою завдяки співпраці МДПУ з Інститутом ЮНЕСКО з освіти впродовж життя (м. Гамбург, Німеччина), представники якого нещодавно відвідали університет в рамках проведення Міжнародних днів освіти дорослих у Запорізькій області.

До відома. Глобальна мережа ЮНЕСКО міст, що навчаються створена Інститутом ЮНЕСКО з освіти впродовж життя (м. Гамбург, Німеччина) відповідно до Пекінської декларації (2013). Її мета – сприяти спільнотам міста в розширенні індивідуальних прав і можливостей особистості в навчанні впродовж життя і, як наслідок, соціальній згуртованості та економічному зростанню міст, регіонів і країн. Мережа допомагає розвиткові діалогу між містами в питаннях політики, їх взаємному навчанню, сприяє встановленню зв’язків і партнерських відносин, забезпечує розвиток потенціалу, розробку засобів заохочення й визнання прогресу в створенні міста, що навчається. Важливо те, що мережа є міжнародною платформою для обміну інформацією, досвідом і кращими практиками побудови міст, що навчаються. У жовтні 2013 року відбулася перша Міжнародна конференція зі створення міст, що навчаються (МКМН), і з того часу по всьому світу зростає кількість міст, які застосовують принципи Пекінської декларації в побудові міст, що навчаються.

Сьогодні до складу Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються, входять міста з Америки, Європи, Азії, Австралії. Близько 1000 міст з усього світу взяли курс на приєднання до Мережі, і лише 146 члени офіційно ввійшли до неї. Серед лідерів з упровадження освіти упродовж життя і Мелітополь – перше на пострадянському просторі місто – член Глобальної мережі ЮНЕСКО.

Інформацію підготував проректор з наукової роботи
доцент С.М. Прийма