Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Презентація навчально-методичного посібника «Підготовка майбутнього педагога до реалізації екологічної освіти для сталого розвитку»

Презентація навчально-методичного посібника «Підготовка майбутнього педагога до реалізації екологічної освіти для сталого розвитку»

01.06.2016

01 червня на Навчально-польова базі «Ромашка» Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького (с.Богатир) було проведено презентацію навчально-методичного посібника «Підготовка майбутнього педагога  до реалізації  екологічної освіти для сталого розвитку» та майстер-клас «Використання здоров’язбережувальних технологій».

Захід проводила старший викладач кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти, куратор студентської наукової лабораторії «Екологічна освіта для сталого розвитку» Вахняк Н.В та канд. пед. наук   доцент кафедри початкової освіти, керівник студентської наукової лабораторії «Екологічна освіта для сталого розвитку»  Мелаш В.Д.

Присутніми на заході були д-р філос. наук, професор, ректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, координатор студентської наукової лабораторії «Екологічна освіта для сталого розвитку» Молодиченко В.В.;  канд. психол. наук, доцент кафедри психології Кочкурова О.В.; канд. пед. наук, асистент кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти Єрмак Г.В.; старший викладач кафедри початкової освіти Кірсанова С.С.; асистент кафедри початкової освіти Казьміна Н.О.; викладач-стажист кафедри початкової освіти Варениченко А.Б.; старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін Суханова Г.П.; старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін Іваненко В.В. та студенти 1-3 курсів ННІ СПМО.

Вступне слово було надано ректору Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, професору Молодиченку В.В. Він наголосив на важливості підготовки майбутніх педагогів до роботи в сучасному суспільстві, необхідності формувати професійну компетентність майбутніх педагогів у галузі екологічної освіти та сталого розвитку суспільства.

Присутні ознайомились з науковими напрямами роботи студентської наукової лабораторії «Екологічна освіта для сталого розвитку»  за останні 5 років, переглянувши відеоролик «Як усе починалося», з методичною літературою із серії «Екологічна освіта для сталого розвитку». Керівник студентської лабораторії, доцент Мелаш В.Д. презентувала новий навчально-методичний посібник «Підготовка майбутнього педагога до реалізації екологічної освіти для сталого розвитку», призначеного для педагогів дошкільних загальноосвітніх навчальних закладів, а також студентів та викладачів вищих навчальних закладів педагогічних спеціальностей. Валентина Дмитрівна пояснила, що у посібнику надано теоретичний та практичний аспекти підготовки педагога в сучасних реаліях: формування еколого-орієнтованих цінностей для сталого розвитку суспільства.

Студенти ННІ СПМО зі спеціальність «Дошкільна освіта» запропонували присутнім взяти участь у майстер-класі, мета якого полягала в ознайомленні зі здоров’язбережувальними технологіями та формування здоров’язбережувальної компетентності у  сучасної молоді.

  • Масаж долонь з використанням соснових шишок (Городнича Світлана)
  • Масаж долонь з використанням жолудів та каштанів (Хлудєєва Ілона)
  • Масаж стоп ніг з використанням морських мушель та камінців (Князева Даша)
  • Дендротерапія (Жмурко Валя)

Наприкінці заходу доцент Мелаш В.Д. прочитала вірш «Бережіть Землю», який містить заклик до збереження усього живого на планеті Земля задля майбутніх поколінь.

Інформацію підготовлено доцентом Мелаш В.Д.