Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Круглий стіл «Мелітополь крізь міжкультурні лінзи»

Круглий стіл «Мелітополь крізь міжкультурні лінзи»

06.06.2014

6 червня 2014 року в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького пройшов круглий стіл «Мелітополь крізь міжкультурні лінзи» за участю начальника Департаменту культури, туризму, національностей та релігії Запорізької обласної державної адміністрації Мороко Владислава Валерійовича.

У роботі круглого столу взяли участь представники Мелітополя та викладачі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького: керівник справами міського виконавчого комітету Дубініна Олена Василівна, начальник відділу культури Мелітополя Мілюк Наталя Миколаївна, головний спеціаліст відділу культури міста Єгорова Ольга Ігорівна, директор Мелітопольського краєзнавчого музею Ібрагімова Лейла Різаєвна, голова караїмського товариства Мірошниченко Галина Геннадіївна, ректор університету, професор Молодиченко Валентин Вікторович, завідувач кафедри географії України та краєзнавства, доцент Арабаджі Олена Семенівна, завідувач лабораторії соціологічних досліджень, доцент кафедри соціології Афанасьєва Людмила Василівна, директор Центру болгаристики, доцент кафедри історії та правознавства Пачев Сергій Іванович, завідувач кафедри теорії та методики музичної освіти і хореографії, професор Сегеда Наталя Анатоліївна.

Під час круглого столу присутні ознайомилися з презентацією проекту стратегії міжкультурного міста, обговорили питання оцінки культурних потреб і культурних можливостей міста.

Відкриваючи захід, гостей привітав ректор університету, професор Молодиченко Валентин Вікторович, який відзначив роль університету у формуванні культурно-освітнього простору міста Мелітополя та регіону. У презентації Валентин Вікторович відзначив наукові монографії, міжнародні науково-практичні конференції, які щорічно проводяться на базі університету, акцентував увагу на необхідності виховання патріотизму і толерантності у студентської молоді.

На конкретних прикладах завідувач лабораторії соціологічних досліджень університету, доцент Афанасьєва Людмила Василівна ознайомила гостей з напрямами діяльності лабораторії:

1. Проведення прикладних і фундаментальних соціологічних досліджень.

2. Проведення маркетингових досліджень.

3. Проведення науково-дослідних і теоретичних робіт, створення на їх базі нових інформаційних, наукових технологій та їх упровадження.

4. Надання консалтингових послуг.

5. Надання послуг з організації та проведення різних науково-організаційних, навчальних та інформаційно-рекламних заходів (конференції, семінари, симпозіуми, круглі столи, ділові зустрічі тощо).

6. Проведення тренінгів.

Відзначила у своїй доповіді роль культурних діалогів у соціальному середовищі регіону, області та міста професор Сегеда Наталя Анатоліївна. Особливу увагу було звернуто на пріоритетні напрямки діяльності кафедр художнього відділення Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та художньої освіти, що можуть бути комерціалізовані на міському, регіональному, державному та міжнародному рівнях.

Директор Центру болгаристики університету Пачев Сергій Іванович ознайомив присутніх з роботою Центру. Це міждисциплінарний науково-дослідний підрозділ, що вивчає історію, мову і культуру болгарської діаспори в Північному Приазов'ї. Одним із важливих напрямків його роботи є налагодження міжнародних зв'язків із Болгарією в галузі освіти, науки і культури. Підтвердженням цьому стали угоди про співпрацю між університетом та вишами Болгарії, а також науковими та культурними установами, зокрема Інститутом етнографії та фольклористики з етнографічним музеєм Болгарської Академії Наук, Регіональним історичним музеєм – Слівеном та ін.

Підсумувавши роботу круглого столу, начальник Департаменту культури, туризму, національностей та релігії Запорізької обласної державної адміністрації Мороко Владислав Валерійович відзначив, що буде радий співпраці з усіма структурними підрозділами і запросив університет для участі у форумі національних громад Запорізької області в липні 2014 року.