ПОЛОЖЕННЯ

про постійно діючу комісію

Вченої ради з розвитку іншомовної освіти

в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького

 

Загальні положення

1.       Постійно діюча комісія Вченої ради з розвитку іншомовної освіти в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького (далі – Комісія) є координаційним органом, утвореним для реалізації «Концепції розвитку іншомовної освіти в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького» (далі – Концепції).

2.       Склад Комісії затверджується наказом ректора університету.

3. Комісія створена з метою забезпечення своєчасного виконання заходів з реалізації Концепції всіма суб’єктами, що беруть в цьому участь.

4.       У своїй діяльності Комісія підпорядковується Ректору МДПУ імені Богдана Хмельницького і керується Законом України «Про вищу освіту», Листом МОН України від 11.03.2015 № 1/9-120 «Про організацію вивчення гуманітарних дисциплін», Стратегією розвитку Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького  на 2013 – 2023 рр., Концепцією розвитку Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького  на 2014 – 2018 рр., а також іншими нормативними документами Міністерства освіти і науки Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, Наказом Ректора МДПУ імені Богдана Хмельницького № 36-01 від 13 березня 2015 року та цим Положенням.

5.       У своїй роботі Комісія керується змістом «Концепції розвитку іншомовної освіти в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького» та Плану її реалізації.

6. Комісія організовує роботу з упровадження Концепції в освітню діяльність університету, залучає до її реалізації усіх учасників освітнього процесу, здійснюючи координацію розвитку іншомовної освіти.

 

Основні завдання Комісії:

·                 Розробка змісту Концепції для реалізації в МДПУ імені Богдана Хмельницького;

·                 Створення Плану реалізації Концепції для її послідовного і цілеспрямованого втілення;

·                 Сприяння розвитку іншомовної освіти в університеті;

·                 Участь у розробці та затвердженні в установленому порядку усіх потрібних нормативних документів;

·                 Координація та моніторинг за виконанням заходів щодо впровадження Концепції в освітню діяльність університету;

·                 Сприяння створенню інших, передбачених реалізацією Концепції структур університету;

·                 Організаційно- методичний, науково- методичний і нормативний супровід реалізації Концепції;

·                 Співпраця з усіма підрозділами університету;

·                 Здійснення інших функцій, необхідних для виконання покладених на Комісію завдань.

 

Права Комісії:

·                 залучати до розгляду питань, пов’язаних з діяльністю Комісії, будь-кого з учасників освітнього процесу в університеті;

·                 одержувати від усіх підрозділів інформацію та документи, необхідні для виконання покладених на неї завдань;

·                 заслуховувати інформацію відповідальних виконавців про стан реалізації окремих або комплексу завдань;

·                 співпрацювати з усіма підрозділами університету з питань, пов’язаних з основними завданнями Комісії;

·                 запрошувати на засідання Комісії учасників освітнього процесу в університеті.

 

Повноваження (правові гарантії діяльності)

Організація роботи Комісії покладається на голову Комісії. Голова скликає та веде засідання Комісії, дає доручення членам групи, представляє Комісію у відносинах з іншими підрозділами, організовує роботу по реалізації висновків та рекомендацій Комісії. У разі відсутності голови Комісії або неможливості ним виконувати свої повноваження з інших причин його функції здійснює один із заступників голови Комісії або його секретар.

Засідання Комісії є правомочним, якщо в ньому бере участь не менш як половина від загального її складу.

За результатами розгляду і вивчення питань Комісія готує висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації Комісії приймаються за взаємною згодою членів Комісії, які беруть участь у засіданні.

Контроль за виконанням рішень Комісії здійснює її голова.