Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Шевцов А.Г. відвідав з робочим візитом МДПУ імені Богдана Хмельницького

Директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Шевцов А.Г. відвідав з робочим візитом МДПУ імені Богдана Хмельницького

07.10.2017

06 жовтня 2017 року директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Шевцов Андрій Гаррієвич відвідав з робочим візитом Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького.

Керівник департаменту зустрівся з міським головою міста Мелітополь Мінько Сергієм Анатолійовичем, ректорами університетів – Солоненком Анатолієм Миколайовичем та Кюрчевим Володимиром Миколайовичем.

Під час зустрічі Андрія Гаррієвича із професорським складом університету ректор  Солоненко А.М. поінформував присутніх щодо основних стратегічних кроків розвитку університету, результатів приймальної кампанії, діяльності з покращення інфраструктури університету, налагодження зв’язку із роботодавцями для забезпечення практико-орієнтованої підготовки здобувачів вищої освіти.

Міський голова міста Мінько С.А. акцентував увагу на спільних досягненнях університету та керівництва міста щодо розвитку громади, соціальній та культурній місії університету.

Керівник департаменту, звертаючись до колективу університету,  окреслив новаторства розвитку системи освіти в Україні, що стали основою для прийняття Закону України «Про освіту» та цілої низки змін до інших нормативних актів, які будуть узгоджувати зміст нового Закону з іншими нормами. Активна дискусія учасників зустрічі розгорнулася навколо вимог до кандидатів на здобуття наукових ступенів доцента та професора, підготовки докторів філософії. Також Андрій Гаррієвич звернув увагу на процедуру ліцензування освітніх програм та підготовку МОНУ цілої низки нормативних документів, що будуть використовуватися як основа діяльності освітньої галузі України.

Відповідаючи на питання педагогічного колективу університету, Шевцов А.Г. наголосив на особливих завданнях, які сьогодні постають перед майбутніми педагогами. Сучасні фахівці повинні бути готові до інновацій в освіті та впроваджувати їх у школах. Зазначені вимоги потребують певних змін у роботі  науково-педагогічних працівників університету.

Напрацьовані інновації та постійний пошук нових форм роботи викладачами Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького свідчать про готовність університету не тільки рухатись шляхом реформ, але й стати надійним помічником для освітян інших закладів освіти міста та регіону у питаннях впровадження Закону України «Про освіту». Перш за все, це стосується педагогічних колективів дитячих садків та загальноосвітніх навчальних закладів.

У межах співробітництва, що здійснюється за укладеними із відділами освіти договорами, вже розпочата серія спільних методичних семінарів, круглих столів, майстер-класів із нагальних питань дошкільної та початкової освіти, предметного викладання, національно-патріотичного виховання тощо. Такий підхід об’єднує творчий потенціал і досвід педагогічних колективів та відкриває нові можливості для забезпечення функціонування сучасної моделі освіти, до якої ми всі прагнемо.

У цілому, як підкреслив керівник департаменту, формування нової системи освіти потребує спільної участі всіх учасників цього процесу. З огляду на це, Андрій Гаррієвич запросив колектив університету до постійного та конструктивного діалогу.