Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Презентація підсумкового видання проекту «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих»

Презентація підсумкового видання проекту «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих»

03.03.2017

3 березня Науково-методичний центр освіти дорослих МДПУ ім. Б. Хмельницького на базі Мелітопольського міського краєзнавчого музею провів урочисту презентацію підсумкового видання проекту «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих». Нагадаємо, що проект було реалізовано у 2016 р. і сертифікати учасників отримали 25 співробітників Централізованої бібліотечної системи відділу культури Мелітопольської міської ради, Мелітопольського міського краєзнавчого музею, Мелітопольської центральної районної бібліотеки.

На урочисту презентацію підсумкового видання проекту завітали заступник міського голови Світлана Бойко і начальник відділу культури Михайло Семікін, які висловили сподівання, що фінал даного проекту є лише початком співпраці культурних та освітніх інституцій на благо членів Мелітопольської громади.

Гортаючи сторінки видання, керівник проекту Сергій Прийма і координатор проекту Наталя Іванова повернули учасників у серпень 2016 року – нагадали про старт s етапи реалізації проекту, а документальний фільм запорізької журналістки Оксани Дроздовської та мелітопольського оператора Артема Довжика «Музеї та бібліотеки Мелітопольщини: перезавантаження» допоміг згадати кожен крок спільного шляху: очікування та побоювання, успіхи та перемоги учасників.

Підсумкове видання проекту включає змістовну частину навчальної програми, матеріали до якого надані професійними тренерами:

  • Людмилою Афанасьєвою, Олесею Прокофʼєвою, Ольгою Царьковою (м. Мелітополь);
  • Оленою Башун (м. Київ), Євгеном Червоним (м. Львів), Оленою. Остапчук (м. Житомир).

Найяскравіші заходи проекту, відображені у презентованому виданні:

  • - освітня програма професіоналізації для працівників бібліотек і музеїв міста Мелітополь та Мелітопольського району, яка складалася з 5 навчальних тренінгів – «Сучасні бібліотечні та музейні практики», «Лідер. Спікер. Партнер», «Основи фандрейзингу та написання проектних заявок», «PR-технології та комунікація з громадою», «Основи міжкультурної компетентності»;
  • - практична частина проекту – спільна організація публічних заходів на базі Центральної міської бібліотеки імені Лермонтова у форматі «Жива бібліотека» та на базі Мелітопольського міського краєзнавчого музею у форматі «Ніч в музеї»;
  • - конкурс міні-проектів для реалізації культурно-освітніх ініціатив, направлених на налагодження міжкультурного діалогу в громаді з метою популяризації діяльності закладів культури для місцевого населення;
  • - виставка «Ярмарок сучасних ініціатив бібліотек та музеїв Мелітопольщини».

Вихор позитивних спогадів і планів на перспективу захопив присутніх після офіційної частини заходу.

300 екземплярів підсумкового видання проекту вже розіслано у Департаменти культури обласних державних адміністрацій України для поширення успішного досвіду, що, сподіваємося, допоможе учасникам проекту встановити партнерські зв’язки за межами регіону.

Проект «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих» було реалізовано Благодійним об’єднанням «Соціальний фонд» у партнерстві з Науково-методичним центром освіти дорослих Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького. Проект був частиною міжрегіонального проекту Інституту з міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (DVV International) та Інформаційно-дослідного центру «Інтеграція та розвиток» «Замінимо мури відчиненими вікнами», який виконується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Прес-служба
Науково-методичного центру
освіти дорослих МДПУ
067-292-54-25 координаторка проекту Наталя Іванова