Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Викладач МДПУ ім. Б. Хмельницького представляє Запорізьку область в Українській асоціації дослідників освіти

Викладач МДПУ ім. Б. Хмельницького представляє Запорізьку область в Українській асоціації дослідників освіти

11.02.2017

11 лютого у Києві відбулася І міжнародна конференція Української асоціації дослідників освіти «Емпіричні дослідження для реформування освіти в Україні», на якій була присутня к. п. н., доцент кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти Аверіна Катерина.

Катерина Аверіна з 2016 року є членом Української асоціації дослідників освіти, мета якої – сприяння розвитку наукової компетентності дослідників у галузі освіти, підвищення якості освітніх досліджень для впливу на освіту і суспільство. Діяльність Асоціації пов’язана з проведенням науково-дослідної діяльності у галузі освіти; залученням експертів та випускників міжнародних програм для підвищення компетентності дослідників у галузі освіти; інтеграцією окремих дослідників і наукових осередків дослідників у галузі освіти для участі у міждисциплінарних дослідницьких проектах в Україні та за кордоном; сприянням розвитку міжнародного співробітництва й обміну ідеями у галузі освіти, поширенню нових знань, публікації наукових праць членів Асоціації у закордонних рецензованих виданнях та підвищенню якості вітчизняних наукових видань з питань освіти; сприяння науковому розвитку молодих дослідників у галузі освіти тощо.

Конференцію відкрила президент Асоціації, доктор соціологічних наук, професор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Світлана Щудло, свої вітання висловили президент Європейської асоціації дослідників освіти, доктор наук, професор Утрехтського університету (Нідерланди) Тео Вубельз, доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту педагогіки Національної Академії педагогічних наук України, член-кореспондент НАПН України Олег Топузов.

Конференція мала традиційний формат, і першою частиною роботи було пленарне засідання, модератором якого виступила віце-президент Української асоціації дослідників освіти, доктор педагогічних наук, професор Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини Оксана Заболотна.

На засіданні розглядалися питання:

«Університетські рейтинги як альтернативний механізм освітніх вимірювань»Сергій Курбатов, доктор філософських наук, завідувач відділу лідерства та інституційного розвитку Інституту вищої освіти НАПН України;

«Capacity building of empirical research for educational reform» - Joanna Madalinska-Michalak, dr. hab., professor, University of Warsaw, President of Polskie Towarzystwo Pedagogiczne, Poland;

«Європеїзація освіти в Україні» – Олена Локшина, доктор педагогічних наук, професор, завідувач відділу порівняльної педагогіки, Інституту педагогіки НАПН України.

Провідні науковці й освітяни порушили актуальні питання у дискусіях, що проходили за напрямами: освітні реформи та інновації; перспективи розвитку освіти в Україні; прикладне значення освітніх досліджень.

Велика подяка модераторам секцій (проф. Володимир Бахрушин, доц. Володимир Сацик, проф. Олександр Длугопольський, проф. Олена Ковальчук, проф. Олена Локшина, доц. Тетяна Лісова) за професіоналізм, можливість дискутувати у поважній академічній спільноті та вільно висловлювати свою думку.

Захід було організовано за підтримки Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України та Посольства США в Україні.

Прес-центр університету

Автор фото Сергій Курбатов

Сохранить