Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Вітаємо з перемогою!

Вітаємо з перемогою!

08.12.2016

07–08 грудня 2016 року в аудиторії № 35 навчального корпусу № 1 відбулися загальноуніверситетський конкурс імені Богдана Хмельницького та загальноуніверситетський конкурс імені Івана Франка. Учасниками стали студенти-переможці іменних конкурсів, проведених на базі Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти і чотирьох факультетів університету.

До складу журі увійшли провідні науково-педагогічні працівники університету, серед яких проректор з наукової роботи, доцент Прийма С.М., доцент Сидоряк Н.Г., доцент Полякова Л.І., доцент Фалько Н.М., доцент Хомчак О.Г., доцент Спірінцев Д.В., начальник відділу наукової роботи студентів Косик С.І., заступник голови Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Чорна В.В., голова студентської ради Третяк Т.

Десять конкурсантів представили на розгляд журі свої доповіді та оформлені роботи. Так як напрями і тематики робіт учасників були дуже різноманітними, журі було досить складно зробити свій вибір, але майже одноголосним рішенням за кількістю балів перемогу в загальноуніверситетському конкурсі імені Івана Франка здобула студентка IV курсу філологічного факультету Міц Катерина з роботою «Часопросторова картина у романі І.Я. Франка «Перехрестні стежки». Особливо актуальними у даній темі є студії хронотопу як одного з найцікавіших об’єктів дослідження теоретиків та науковців. У даному аспекті глибоко проаналізовано параметральні часопросторові характеристики твору.

Друге місце у конкурсі зайняв студент магістратури хіміко-біологічного факультету Бусел Віктор з роботою на тему: «Зміна гніздової орнітофауни заплави нижнього Дніпра під впливом антропогенних і природних чинників». Проведене дослідження узагальнює матеріал про зміни гніздової орнітофауни заплави нижнього Дніпра, у ньому вперше для всієї території заплави нижнього Дніпра було проведено довгострокові роботи з вивчення видового складу гніздової орнітофауни, включаючи острівні архіпелаги і прибережні коси. Результати дослідження використані при підготовці проекту організації території НПП «Великий Луг», використаний при написанні Червоної книги України і низки монографій. У зв’язку з цим журі дало високу оцінку представленим науковим здобуткам.

З різницею у декілька балів, третє місце посіла студентка магістратури природничо-географічного факультету Ганюкова Ірина, яка презентувала роботу на тему «Стан здоров’я студентів ВНЗ та шляхи його поліпшення». Показовим аспектом у даній роботі є те, що вона виконана в рамках комплексного наукового дослідження оздоровчих аспектів здоров’язберігаючих технологій. Отримані результати дослідження покладені в основу авторської комплексної оздоровчої програми.

На підставі відкритого обговорення наукових робіт конкурсна комісія загальноуніверситетського конкурсу імені Богдана Хмельницького визначила претендентів на нагородження.

Перше місце – студент філологічного факультету Байтеряков Євген з роботою на тему: «Метафоричність образів у ліриці гурту «Pink Floyd».

Друге місце між собою розділили студент природничо-географічного факультету Передрій Дмитро та студентка факультету інформатики, математики та економіки Передрій Дар’я з роботами «Кліматично-рекреаційний потенціал курорту Кирилівка» і «Формування готовності вчителя математики до комунікативної культури».

Третє місце посів студент хіміко-біологічного факультету Негруля Дмитро з роботою на тему: «Особливості альго-угрупувань урбоекосистеми м. Генічеськ».

Щиро вітаємо переможців конкурсів та бажаємо подальших успіхів і перемог!

Прес-центр університету