Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Інтелектуальна вікторина «Що ми знаємо про зернобобові рослини?»

Інтелектуальна вікторина «Що ми знаємо про зернобобові рослини?»

16.11.2016

На 68-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 2016 рік був проголошений Міжнародним роком зернобобових (A/RES/68/231).

Продовольчій і сільськогосподарській Організації Об'єднаних Націй (ФАО) було доручено сприяти проведенню Міжнародного року зернобобових у співпраці з урядами, відповідними організаціями, включаючи неурядові, та іншими зацікавленими сторонами. Проведення такого року створить унікальну можливість для сприяння розширенню взаємодії по всьому продовольчому ланцюгу з метою більш ефективного використання білків, що отримуються із зернобобових культур, удосконалення сівозміни, збільшення світового виробництва і вирішення проблем торгівлі зернобобовими культурами.

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького не лишився осторонь. 16 листопада кафедрами органічної і біологічної хімії, неорганічної хімії та хімічної освіти, ботаніки і садово-паркового господарства був проведений захід, присвячений Міжнародному року зернобобових, для студентів спеціальності 6.040101 Хімія* та слухачів Малої академії наук.

Метою заходу було підвищення обізнаності студентів та учнів про поживну цінність зернобобових культур у рамках сталого виробництва продовольства, спрямованого на забезпечення продовольчої безпеки і харчування. Учасникам була запропоновано визначити за зразками плодів зернобобові культури.

У своїй промові доцент Туровцева Н.М. доповіла, що зернобобові можуть внести значний внесок у вирішення проблем голоду, недоїдання, екологічних проблем, поліпшення здоров'я людини. Говорячи про користь гороху, квасолі та інших зернобобових було підкреслено, що вони є відмінною і більш дешевою альтернативою тваринного білка й ідеальним продуктом для поліпшення раціону харчування населення. При цьому поживна цінність зернобобових недооцінюється. Зернобобові перевершують злакові за вмістом білка, багаті мікроелементами, амінокислотами і вітамінами групи B. Високий вміст заліза і цинку робить зернобобові потужним інструментом боротьби з анемією. Зернобобові культури практично не містять жирів, вони багаті розчинною клітковиною. Систематичне споживання зернобобових сприяє зниженню рівня холестерину, нормалізації травлення.

Інформацію підготував завідувач кафедри органічної і біологічної хімії, доцент Хромишев В.О.