Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Проведення І етапу VII Всеукраїнського мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка на філологічному факультеті

Проведення І етапу VII Всеукраїнського мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка на філологічному факультеті

09.11.2016

З метою виховання в учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, заможної, повноправної і невіддільної від світового розвитку країни та керуючись Указом Президента України від 30.09.2010 р. № 928/2010 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», Положенням про міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (постанова Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 571), листом Міністерства освіти і науки України від 14.09.2016 р. № 1/9-491 «Про проведення VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» та наказом ректора «Про організаційне забезпечення проведення першого та підготовки до районного (міського) етапу  Міжнародного мовно-літературного  конкурсу  ім. Тараса Шевченка у 2016 / 2017 н.р.» (Наказ № 136/37-06 від 03.11.2016 р.) кафедрою української і зарубіжної літератури було проведено І етап VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

9 листопада 2016 р. на філологічному факультеті відбулося урочисте відкриття мовно-літературного  конкурсу ім. Т.Г. Шевченка. Конкурс проводився завідувачем кафедри української і зарубіжної літератури, доцентом Шаровою Т.М. та доцентом Землянською А.В.

До заходу були залучені викладачі кафедри інформатики і кібернетики доц. Осадча К.П. та ас. Сердюк І.М., які не один рік поспіль співпрацюють з філологами в напрямку впровадження інформаційно-комунікативних технологій в навчальний процес здобувачів вищої освіти.

Завідувач кафедри, доцент Шарова Т.М. ознайомила учасників конкурсу із традиціями проведення подібних філологічних змагань, наголосила на необхідності збереження культурних цінностей українського народу, зокрема поширення серед сучасників творчості національного символу – Кобзаря. Шарова Т.М. дала настанови на виконання запропонованих завдань і пояснила  важливість серйозного ставлення до участі в конкурсі.

До урочистого відкриття конкурсу долучились студенти 1 курсу філологічного факультету та 3 курсу заочного відділення. Пісні про Кобзаря співали студентки 1 курсу Сьоміна Катерина та Мануілова Катерина. Вірші про творчість Шевченка декламували студенти заочного відділення 3 курсу спеціальності «Мова і література» (англійська) Вітрук Віктор, Литвиненко Анна, Хомич Ольга, Гаман Яна, Жуковська Дарина.

Доцент кафедри української і зарубіжної літератури Землянська А.В. наголосила, що творчість Шевченка супроводжує і теперішні процеси в Україні, надихає на боротьбу за збереження цілісності і суверенітету держави. Пам'ять загиблих учасники мовно-літературного конкурсу разом із гостями та викладачами вшанували хвилиною мовчання.

Для висвітлення особливостей сучасного сприйняття Т.Г. Шевченка та його спадщини присутнім були представлені найновіші наукові та публіцистичні праці, словники, електронні засоби навчального призначення, пам’ятні календарі; відеопрезентації з самостійної роботи студентів щодо вивчення творчості Кобзаря; портрети Шевченка у виконанні студентів філологічного факультету.

Серед студентів філологів переможцями мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка стали:

І місце – Пінігіна Ю. (денне відділення, 213-ф гр.);
ІІ місце – Литвиненко А. (заочно-дистанційне відділення, 31-Б гр.);
ІІІ місце – Мануілова К. (денне відділення, 316-ф гр.)

Серед студентів немовних спеціальностей переможцями стали:

І місце – Тимошенко В. (хіміко-біологічний факультет, денне відділення, 415-х гр.);
ІІ місце – Косенков А. (хіміко-біологічний факультет, денне відділення, 115-х гр.).

Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка сприяє підвищенню престижу української мови і літератури в молодого покоління, зростанню рівня загальної мовної культури, вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю.

Інформацію підготували
доценти кафедри української
і зарубіжної літератури
Т.М.Шарова та А.В.Землянська