Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету ПСИХОЛОГИ НА ФЕСТИВАЛІ «ART-LIFE» ХОРТИЦЯ

ПСИХОЛОГИ НА ФЕСТИВАЛІ «ART-LIFE» ХОРТИЦЯ

19.09.2016

З 16 по 18 вересня 2016 року на о. Хортиця відбувся Всеукраїнський фестиваль психотерапії та творчості «Art-life». У роботі Фестивалю брали участь провідні Українські фахівці у галузі психології творчості та психотерапії мистецтвами. У якості організаторів і партнерів проекту поєдналися провідні Українські та міжнародні організації: Інститут психології ім. Г. С. Костюка, Східно-європейська асоціація арт-терапії, Всеукраїнська арт-терапевтична асоціація, Творче арт-терапевтичне об`єднання «Art-life», Західноукраїнська асоціація арт-психологів та арт-терапевтів, Київська асоціація психодрами та ін. Фестиваль був позначений творчою атмосферою, професіоналізмом ведучих і зацікавленістю учасників. Захід відбувався у готельному комплексі «Пектораль».

У фестивалі взяли участь викладачі кафедри психології, студенти денного та заочного відділення ННІ СПМО спеціальності «Практична психологія», «Дошкільна освіта», психологи ЗНЗ м. Мелітополь. Тверда Г., Труфанова Г., Рудницька К. буди залучені до участі у фестивалі в якості волонтерів.

Власні напрацювання під час проведення майстер-класів представляли:

Прокоф'єва Олеся Олексіївна – член оргкомітету фестивалю «Art-life» Хортиця, к .психол. н., доцент кафедри психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, психодрама-практик, член Київської асоціації психодрами, член ГО «Південно-східної української асоціації практичних психологів та арт-терапевтів» ;

Титаренко Олена Іллівна – партнер фестивалю «Art-life» Хортиця, старший викладач кафедри психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, практичний психолог вищої категорії, психолог-методист, сертифікований арт-терапевт, член ВГО «Арт-терапевтична асоціація», гештальт-терапевт, травма-терапевт;

– Царькова Ольга Вікторівна – к. психол. н., доцент кафедри психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, сертифікований психолог Міжнародного освітнього співтовариства (Лондон, Великобританія), науковий кореспондент Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України, дійсний член асоціації психотерапевтів і психоаналітиків України, член ГО «Південно-східної української асоціації практичних психологів та арт-терапевтів»;

Денисов Ігор Геннадійович – к. психол. н., доцент кафедри психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, науковий кореспондент Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України,  психоаналітик.

Майстер-клас «Чи вмієте ви зберігати свої кордони? Так, ні, напевно…» (Прокоф'єва О. О., Тиндиченко О. В) був спрямований на дослідження кордонів у взаєминах.

Майстер-клас «Магія жіночості» (Прокоф'єва О. О., Царькова О. В.) сприяв пробудженню власної істинної жінки, шарму, чарівності та гармонії життя.

Майстер-клас «Моя перлина» (Царькова О. В., Денисов І.Г.) проводився на березі р. Дніпро. Учасники мали можливість прояснити особливості власної Я-концепції, поглибити процеси саморозкриття, розвинути вміння знаходити індивідуальні особливості й ресурси власної психіки.

У рамках майстер-класу Титаренко О. І. «Таємничий ресурс» учасники спробували проявити себе в контакті з іншим і зі світом за допомогою унікальної моделі «Вікно Джогарі». Робота будувалася на пізнанні себе, отриманні зворотного зв'язку, знайомстві з невідомою нам частиною себе, не розкритим потенціалом, ресурсами.

Відгуки студентів і волонтерів – учасників фестивалю:

Тверда Ганна, студентка 324-с групи спеціальності «Практична психологія»: Після відвідання о. Хортиця та фестивалю ART-LIFE у мене залишилися лише найкращі враження. Програма фестивалю була наповнена цікавими майстер-класами, які були поєднані з лекторіями на різноманітні теми. Мене дуже вразила підготовка фестивалю і ті люди, які брали в ньому участь. Настільки позитивних і відкритих людей я ще не зустрічала, тим більше в одному місці, тож я дуже щаслива, що мені вдалося відвідати цей фестиваль і я вже з нетерпінням чекаю наступного.

Дар'я Труфанова, студентка 324-с групи спеціальності «Практична психологія: Цей фестиваль був для мене першим і, можна сказати, по-справжньому відкрив для мене світ психології. Три дні були дуже напружені, але це того варте. Дуже вдячна організаторам за проведення фестивалю, можливість відчути весь процес зсередини та побути волонтером.

Зайцева Юлія, студентка магістратури М 536-с групи спеціальності «Психологія»: Фестиваль «Арт-лайф» на Хортиці пройшов позитивно, пізнавально і ресурсно. Були представлені різні майстер-класи, лекторії та вечірні містерії, кожен з яких мав своє особливе наповнення. Найбільше вразила праця з глибинною символікою, абстрактними матеріалами та співаючими чашами. Фестиваль мав свою особливу атмосферу, надихав на вивчення нових методів та відвідування майстер-класів світового рівня. Ми збагатили свій досвід новими методами роботи з абстрактними зображеннями та арт-матеріалами; символами; арт-бібліотерапією, словом та віршами для роботи з клієнтом, з фотографією тощо. Арт-лайф наповнював дні перебування на Хортиці чимось особливим, атмосфера надихала. У такі місця хочеться повертатися знову.

Гніпель Дар'я, студентка 313-с групи спеціальності «Практична психологія»: Психологічний фестиваль арт-терапії та психодрами "Art-life" Хортиця залишив незабутні враження. Мені дуже сподобалися майстер-класи всіх ведучих, яких я відвідала. У підготовці до фестивалю вони проявили ґрунтовну теоретичну підготовку, високий рівень практичних навичок і творчий підхід. Особливо хотіла би відзначити Світлану Мусієнко за неймовірну уважність, емпатійність та чуйність у роботі.

Заколотюк Валерія, студентка 313-с групи спеціальності «Практична психологія»: У мене залишилися позитивні враження завдяки професійним, чуттєвим та чудовим тренерам. Я від них у захваті! У системному підході з перинатальним психологом я працювала вперше… Це був зовсім новий досвід, не схожий ні на що… Я відкрила для себе нові можливості та віднайшла неабиякі ресурси.

Тож запрошуємо всіх охочих взяти участь у наступному фестивалі «Art-life» «Таємниці дитячих кишень», який відбудеться 28–30 квітня 2017 року на о. Хортиця!

Звертайтеся до організаторів: https://vk.com/lississa, https://www.facebook.com/olesya.lisica (Прокоф’єва Олеся).

Ресурси фестивалю:

https://www.facebook.com/groups/art.life.hortica/

https://vk.com/art_fest_hortica

Матеріал підготували Титаренко О. І., Прокоф’єва О. О.