Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету «Глаза особенных детей что могут рассказать…» Науково-практична екскурсія

«Глаза особенных детей что могут рассказать…» Науково-практична екскурсія

27.04.2016

26 квітня студенти напряму підготовки Практична психологія ННІ СПМО під керівництвом викладачів кафедри психології Царькової О.В., Гузь Н.В., Прокоф’євої О.О. відвідали 42 відділення комунального закладу «Дніпропетровська обласна клінічна психіатрична лікарня» з метою ознайомлення з методикою лікування дітей з труднощами психічного розвитку (аутизм, анорексія, неврози тощо).

Завідувачем відділення є академік Академії наук вищої освіти України, професор, доктор медичних наук, почесний професор Міжнародної Кадрової Академії, член Європейської асоціації психотерапевтів, заслужений раціоналізатор, науковий консультант відділу реабілітації слуху Інституту отоларингології України, директор філіалу психоаналітиків України, керівник Українського центру психотерапевтичної реабілітації Рахманов Вагіф Мамедович.

Вагіф Мамедович займається психотерапевтичною практикою вже багато років. Цей метод полягає у новому підході до бачення у людей їх фізіологічних недоліків та психічних переживань. Його особливістю є бачення особистості пацієнта, який має великий потенціал нереалізованих можливостей. І тому процес лікування починається з діалогу хворого та лікаря. Його пацієнти та їх батьки – це активні учасники оздоровчих програм, що мають перемагати недуги разом, щоденною та системною роботою. Центр, який очолює Вагіф Мамедович, не має аналогів у всьому світі.

Ціль методу: клінічне, експериментально-психологічне, пато- та психологічне, соціально-психологічне, електрофізіологічне обстеження хворих с функціональними та органічними розладами та створення на їх основі системи медико- та психосоціальної реабілітації. Основою реабілітації є звернення до можливостей людського організму, розкриття резервних «сил» центральної нервової системи. За свою наукову, професіональну та суспільну діяльність Вагіф Мамедович був нагороджений медаллю «За охорону здоров’я нації», грамотою «За вклад до розвитку іміджу охорони здоров’я України» та біографічним виданням «Флагмани сучасної медицини»

Вагіф Мамедович отримав почесний тітул «The Name in Science» («Ім’я у науці») з вручення диплома та знака «За вклад у світову науку».

Ім’я професора Рахманова Вагіфа Мамедовича внесено до Всесвітнього реєстру видатних учених.


Студенти мали можливість спостерігати за індивідуальною роботою з кожним пацієнтом: іглорефлексотерапією, мезотерапією, гіпнозом. Також були присутніми на щоденній груповій психотерапії батьків, де вони розповідали про успіхи своїх дітей у лікуванні таких захворювань як дитячий аутизм, дитячий церебральний параліч, невроз, булемія тощо. Студенти спостерігали за емоційними та поведінковими проявами дітей з особливими потребами, проводили психологічне навіювання дітям, які проходили сеанс іглорефлексотерапії.

Ми хотіли б поділитися з усіма творчістю батьків, які невтомно продовжують боротися за майбутнє своїх дітей – дітей з особливостями психічного розвитку:


Глаза особенных детей
Что могут рассказать?
Как мама очень им нужна,
Как им нужна семья.
И как хотят все Вам сказать,
Что чувствует душа –
Мамуля, я люблю тебя,
Хорошая моя.
Хочу играться я с детьми
И мяч хочу гонять,
Но только ты мне помоги
Вершину эту взять.
Понятно ты мне объясни,
Как это сделать мне?
Идеи все мои, мечты
Приходят лишь во сне.
Я очень скоро все скажу,
Себя всем покажу.
Надежду ты мне подари,
Поверь в мою мечту!
Как трудно биться самому,
Чтоб стать таким, как все!
Лишь ты одна поможешь мне,
Я верю, и ты верь!
Сказать спасибо хочу я
Своей семье, друзьям.
И очень, очень скоро я
Все это скажу сам!

мама Черемис Светлана

Матеріал підготували Царькова О.В., Гузь Н.В.