Міністерство освіти і науки України

Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б.Хмельницького

Управління культури Запорізької обласної державної адміністрації

Мелітопольська міська рада

Міжнародна Рада з музично-художньої освіти при

Президії Російської Академії Освіти

Національна Всеукраїнська Музична Спілка

Асоціація піаністів-педагогів України (UKR ЕРТА)

Білоруська асоціація педагогів фортепіано (BEL EPTA)

 

 

 

X-й Міжнародний фестиваль

слов`янської фортепіанної

музики

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Мелітополь – 2009 р.

Організатори фестивалю: Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б.Хмельницького та Мелітопольське відділення Асоціації піаністів-педагогів України.

Мета фестивалю:

·        популяризація фортепіанних творів слов`янської музичної спадщини;

·        виявлення музично обдарованої молоді та сприяння розкриттю її творчої індивідуальності;

·        обмін досвідом з питань професійної підготовки фахівців, виховання їх музично-виконавської культури.

 

 

 

ПОРЯДОК ТА УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ФЕСТИВАЛЮ

 

Фестиваль відбудеться 1-4 жовтня 2009 року у Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Б.Хмельницького. До участі в ньому запрошуються учні 6-8 класів дитячих музичних шкіл і шкіл мистецтв, 6-11 класів середніх спеціальних музичних  шкіл-інтернатів, студенти  музичних та педагогічних  навчальних  закладів I-IV рівня акредитації денної та заочної форми навчання.

Кожний навчальний заклад здійснює відбір виконавців-піаністів з числа своїх вихованців і рекомендує їх до участі у фестивалі.

До складу журі фестивалю обираються представники від Асоціації піаністів-педагогів України (UKR ЕРТА), Міжнародної Ради з музично-художньої освіти при Президії Російської Академії Освіти, Білоруської асоціації педагогів фортепіано (BEL EPTA), університету-організатора, делегацій навчальних закладів I-IV рівня акредитації. За результатами концертних виступів журі визначає найкраще підготовлених учасників, яких буде нагороджено дипломами з присвоєнням звання лауреатів фестивалю.

Учнів випускного класу шкіл естетичного виховання (які одночасно є й випускниками загальноосвітніх шкіл) та студентів останнього курсу навчальних закладів I-II рівня акредитації у разі отримання ними диплома лауреата буде рекомендовано до вступу у 2010 році на факультет мистецтв та художньої освіти Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького.

Благодійний вступний внесок для всіх учасників фестивалю (незалежно від країни) становить 150 гривень. Керівники делегацій або самі учасники сплачують зазначену суму після прибуття.

Витрати на відрядження несе навчальний заклад, який відряджає делегацію.

 

 

ВИМОГИ ДО ПРОГРАМ УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ

 

Концертна програма добирається учасниками з творів слов`янської музичної спадщини. Для учнів дитячих музичних шкіл, шкіл мистецтв та середніх спеціальних музичних шкіл-інтернатів вона має бути складена з двох – трьох фортепіанних творів, різних за характером або жанром. Для студентів музичних та педагогічних навчальних закладів вона не обмежується за кількістю творів, їх стилем, жанром та формою. Але тривалість виступу повинна бути 10-15 хвилин.

Вшановуючи 200-ту річницю з дня народження Ф.Мендельсона, організаційний комітет надає можливість учасникам фестивалю включати до своїх концертних програм твори цього видатного композитора.

В ході фестивалю передбачається проведення методичних семінарів, лекцій з проблем фортепіанної педагогіки та виконавства, майстер-класів провідних викладачів-піаністів, концертів фортепіанної музики за участю лауреатів конкурсів.

 

Заїзд делегацій від навчальних закладів – 30 вересня 2009 року.

Реєстрація учасників фестивалю – 30 вересня з 10-00 до 20-00 у приміщенні гуртожитку № 1 Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького (вул. Свердлова, 41).

 

 

Заявки надсилати до 15 вересня за адресою:

Феруз Сергій Олександрович

вул. Кірова, 52, кв. 57, м. Мелітополь, Запорізька область, 72319.

До заявки додаються дві фотографії (розміром 4 см на 6 см).

 

Телефони для довідок:

·     деканат факультету мистецтв та художньої освіти –

                                                   (06192) 6-98-87  (з 8-00 до16-00);

·     кафедра фортепіано -            (0619) 44-04-61  (з 8-00 до 16-00);

·     відповідальний секретар організаційного комітету фестивалю -

Феруз Ірина Олександрівна -     (06192) 6-21-22  (з 17-00 до 22-00).

 

          Адреса електронної пошти:

·     slav_festival @ ukr.net;

·     s_feruz @ ukr.net.